Μακελειό στη Μόσχα με τουλάχιστον 40 νεκρούς από τρομοκρατική επίθεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακελειό στη Μόσχα με τουλάχιστον 40 νεκρούς από τρομοκρατική επίθεση

SHARE THIS

Μια από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία εδώ και χρόνια σημειώθηκε στο Crocus City, κοντά στη Μόσχα, όταν πέντε ένοπλοι επιτέθηκαν με αυτόματα όπλα σε ανθρώπους παρευρισκόμενους σε συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άτομα να σκοτωθούν και περισσότερα από 100 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με αναφορές, οι ένοπλοι εισέβαλαν ντυμένοι με στολές παραλλαγής και άρχισαν να πυροβολούν τυχαίους ανθρώπους κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος “Πικνίκ”. Η ένταση της επίθεσης προκάλεσε πανικό, με αυτούς που βρίσκονταν στο σημείο να τρέχουν για να σωθούν από τα πυρά των επιτιθέμενων.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης δύο εκρήξεις στον χώρο, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένοι από τους ενόπλους είχαν οχυρωθεί σε εσωτερικούς χώρους του κτηρίου. Το περιστατικό αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία μετά από αρκετά χρόνια και έχει προκαλέσει σοκ σε όλη τη χώρα.

. “Ξαφνικά ακούστηκαν κρότοι πίσω μας – πυροβολισμοί“, δήλωσε στο Reuters ένας μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί. “Άρχισε ένας συνωστισμός, όλοι έτρεξαν προς τις κυλιόμενες σκάλες“, είπε ο μάρτυρας. “Όλοι ούρλιαζαν, όλοι έτρεχαν“.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), σύμφωνα με την οποία 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

Exit mobile version