Τουμασάτου για Μενδώνη: «Αποχωρείς από την παράσταση, αλλά από τη θέση σου όταν αποδείχθηκε ότι ο Λιγνάδης είναι βιαστής, γιατί δεν αποχώρησες;»
INSTAGRAM / MARIANNATOUMASATOU
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουμασάτου για Μενδώνη: «Αποχωρείς από την παράσταση, αλλά από τη θέση σου όταν αποδείχθηκε ότι ο Λιγνάδης είναι βιαστής, γιατί δεν αποχώρησες;»

SHARE THIS

«Είναι πολύ εύκολο να αποχωρήσεις από μια παράσταση, αλλά την καρεκλίτσα δεν την αφήνουμε...», σημείωσε με νόημα η Μαριάννα Τουμασάτου.

Την απογοήτευσή της για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη εξέφρασε η γνωστή ηθοποιός, Μαριάννα Τουμασάτου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN. Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Ακούμε από τον κατηγορούμενο ότι είναι δικαιωμένος. Πώς αισθάνεται κανείς δικαιωμένος όταν έχει καταδικαστεί για δύο βιασμούς, απλά και μόνο επειδή του επέτρεψαν να βγει; Το οποίο νομικά μπορεί να στέκει, φαντάζομαι ότι δεν είναι λάθος. Είναι άλλο η δικαιοσύνη και άλλο η δικαίωση, όπως λέει και ο Τσαφούλιας. Δικαίωση δεν έχει επέλθει. Η δικαιοσύνη του επέτρεψε να βγει, άγνωστο γιατί», σχολίασε αρχικά η Μαριάννα Τουμασάτου.

Η Μαριάννα Τουμασάτου υπογράμμισε στη συνέχεια: «Το θέμα δεν είναι προσωπικό με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, υπάρχουν κι άλλη κατηγορούμενοι που έχουν πράξει τα ίδια και επίσης έχουν βγει. Ενδεχομένως να έχουν βγει με αυτόν τον στόχο, ότι δεν είναι μόνο αυτός, αλλά υπάρχει και κάποιος άλλος. Δεν με αφορά αν είναι ένας, τρεις ή πέντε. Κανένας εξ αυτών δεν θα έπρεπε να είναι εκτός κελιού γιατί έχουν βιάσει ανθρώπους, μιλάμε για ανήλικα. Η θέση των βιαστών είναι στη φυλακή».

«Χθες στην Επίδαυρο βγήκε ένα πανό που έλεγε ότι είναι βιαστής. Αυτό  το πράγμα δεν είναι ότι έχει στοχοποιήσει κάποιος, κάποιον, είναι μια πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός στην παρούσα φάση δε μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχει περίπτωση ότι μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος κάποιος, που μπορεί να του βιάσει το παιδί, με το δεδομένο ότι είναι “γνωστός βιαστής”. Είναι ευθύνη ατομική να προστατευθώ εγώ από τον βιαστή από το να κρατήσει η δικαιοσύνη τον βιαστή στη φυλακή;

Και βλέπουμε ότι αποχώρησε η κ. Μενδώνη από την παράσταση επειδή βγήκε το πανό που απλώς ανακοίνωνε την απόφαση του δικαστηρίου, ότι είναι βιαστής. Αποχωρείς από την παράσταση, από τη θέση σου όταν κατηγορήθηκε και τελικά αποδείχτηκε ότι είναι βιαστής, γιατί δεν αποχώρησες; Είναι πολύ εύκολο να αποχωρήσεις από μια παράσταση, αλλά την καρεκλίτσα δεν την αφήνουμε…».

Ολόκληρη η συνέντευξή της:

Exit mobile version