«Με δύο μήνες κρίση, δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος, μην τρελαθούμε…Σιγά!», λέει ο Οικονόμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Με δύο μήνες κρίση, δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος, μην τρελαθούμε…Σιγά!», λέει ο Οικονόμου

SHARE THIS

Σχεδόν μια δεκαετία οι πολίτες βιώνουν την οικονομική κρίση στο πετσί τους, ενώ δύο χρόνια τώρα, ζουν την μία καταστροφή μετά την άλλη, τη μία κρίση μετά την άλλη

«Με δύο μήνες κρίση δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος ακόμα, μην τρελαθούμε… Αντέχει ο κόσμος να πάει και τρεις μέρες διακοπές… Σιγά!», σχολίασε προκλητικά ο παρουσιαστής πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου για το τσουνάμι ακρίβειας.

Πιο συγκεκριμένα, σε συζήτηση στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για τις ραγδαίες αυξήσεις στο ρεύμα, την ανελέητη ακρίβεια που πλήττει κοινωνία και νοικοκυριά, ο παρουσιαστής δε δίστασε να σχολιάσει κυνικά ότι με δύο μήνες κρίση δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος. Και αναρωτιόμαστε, δύο μήνες μόνο βλέπει την κρίση ο κ. Οικονόμου;

Σχεδόν μια δεκαετία οι πολίτες βιώνουν την οικονομική κρίση στο πετσί τους, ενώ δύο χρόνια τώρα, ζουν την μία καταστροφή μετά την άλλη, τη μία κρίση μετά την άλλη, ενώ σε καμία από αυτές δεν φαίνεται έτοιμη η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να τις αντιμετωπίσει.

Η παρουσιάστρια, Μαρία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΓΣΕΕ σύμφωνα με τα οποία 6 στους 10 έχουν μειώσει την κατανάλωση στα βασικά είδη διατροφής, οι 7 στους 10 έχουν περιορίσει τις δαπάνες για θέρμανση ενώ οι δαπάνες για την ψυχαγωγία παρουσιάζουν πτώση 80%.

«Ωστόσο, αν ανοίξεις το booking αυτή την εποχή η πληρότητα για Πάσχα είναι πάνω απο 90%. Θέλω να πω ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα για όλους. Προφανώς υπάρχουν συμπατριώτες μας που ζορίζονται να βγάλουν τον μήνα και να πληρώσουν τα έξοδα τους και να κάνουν ένα καλό Πάσχα όπως επιθυμούν. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα» τόνισε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Αναλυτικά η στιχομυθία:

Δ. Οικονόμου: Με δύο μήνες κρίση δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος μην τρελαθούμε… Αντέχει ένας κόσμος να πάει και τρεις μέρες διακοπές… Σιγά!

Α. Πορτοσάλτε: Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν νοικοκυριά στην Ελλάδα τα οποία ζορίζονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, και νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα…

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και στις αγωγές  που αναμένονται από τους καταναλωτές με αφορμή τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Έπειτα ο λόγος δόθηκε στον  Φοίβο Κλαυδιανό, ο οποίος ξεκίνησε σχολιάζοντας τις αρχικές δηλώσεις  του Άρη Πορτοσάλτε:

Φ. Κλαυδιανός: Δεν ξέρω τι πληρότητα έχει το booking, αλλά μετά από δύο χρόνια που δεν κάναμε Πάσχα γενικά και μετά από έναν τόσο δύσκολο χειμώνα καιρικά είναι λογικό ο κόσμος να θέλει να πάει στα χωριά του. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πρόβλημα. Ακόμη και η λεγόμενη «μεσαία τάξη» έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στη χώρα μας έρχονται όλα αυτά μετά από δέκα χρόνια βαριάς κρίσης που δεν είχαν υπάρξει αυξήσεις στους μισθούς και ναι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να ελαφρύνει αυτόν τον κόσμο.

Δημοσιονομικά δεν έχει πάρει όλα τα μέτρα που θα μπορούσε γιατί έχει κάνει επιλογές που τώρα δεν της επιτρέπουν να έχει χρήματα να δώσει πίσω στον κόσμο. Πχ η ιδιωτική ασφάλιση…

Α. Πορτοσάλτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ένα επιχείρημα ότι αυτή η ιδιωτική ασφάλιση στα επικουρικά θα μαζέψει 1-1,5 δισ το οποίο δεν δίνεται. Αυτό το 1,5 δισ θα συγκεντρωθεί σε βάθος 30ετίας. Φέτος θα μαζευτούν 35 εκατομμύρια.

Φ. Κλαυδιανός: Δεν είναι 35 εκατομμύρια. Είναι ένα δισ τον χρόνο τώρα στην αρχή…

Α. Πορτοσάλτε: Αυτή είναι η δημιουργική λογιστική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν την υπερασπίζεσαι έχει καλώς, δεν με αφορά εμένα…

Φ. Κλαύδιανος: Είναι ένα δισ. τον χρόνο

Α. Πορτοσάλτε: Δεν είναι ένα δισ. τον χρόνο

Χ. Κοραή: Δεν υπάρχει ένα δισ πουθενά, ούτε οι κανονικοί ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν τόσα.

Α. Πορτοσάλτε: Δίνουν 35 εκατομμύρια καθέτως…

Φ. Κλαυδιανός: Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα εδώ με τα στοιχεία μας.

Exit mobile version