«Με μια συγγνώμη δεν διορθώνεται» λέει για Τσακλόγλου ο δικηγόρος του σατιρικού βίντεο
ALEXIS MARKOPOULOS / FACEBOOK -- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Με μια συγγνώμη δεν διορθώνεται» λέει για Τσακλόγλου ο δικηγόρος του σατιρικού βίντεο

SHARE THIS

«Μόνο με τη συγγνώμη Τσακλόγλου δεν διορθώνεται αυτή η δήλωση»

Οι αντιδράσεις που πυροδότησε η εξοργιστική δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, που αναρωτήθηκε γιατί οι δικηγόροι δεν γίνονται ντελιβεράδες συνεχίζονται.

Ειδικότερα, τις δηλώσεις του υφυπουργού σχολίασαν, μιλώντας στο Open, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς καθώς και ο δημιουργός ενός σατιρικού βίντεο προς τον Π. Τσακλόγλου βίντεο, Αλέξης Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος όπως εξήγησε, διαβάζοντας τις δηλώσεις Τσακλόγλου, ένιωσε ότι ήταν «άστοχες, για να μην πω προσβλητικές προς τον κλάδο. Στα social υπάρχουν ομάδες που ανταλλάσσουμε απόψεις … εκεί, η αγανάκτηση των δικηγόρων ήταν διάχυτη. Θεώρησα ότι θα μπορούσα να διακωμωδήσω, να δώσω περιπαικτικό τόνο σε αυτή την δήλωση. Έτσι ήρθε η ιδέα για αυτό το βίντεο».

«Μόνο με τη συγγνώμη Τσακλόγλου δεν διορθώνεται αυτή η δήλωση», πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια νοοτροπία ότι “δεν με νοιάζει ο προσανατολισμός που έχεις επιλέξει να εργαστείς, αν δεν ‘βγαίνεις’ πρέπει να αλλάζεις δουλειά”», είπε από την πλευρά του ο κ. Τσουκαλάς.

«Έχω φίλους που δεν έχουν γίνει ντελιβεράδες, αλλά έχουν αλλάξει σταδιοδρομία … έχω και φίλους δικηγόρους που δεν βγάζουν με ευκολία αυτό το 1.000άρικο που η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο, υπάρχει πράγματι θέμα φοροαποφυγής ή μη διευρυμένης φορολογικής βάσης, γενικά στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά αυτή η τυφλή λύση που επιλέγεται “καίει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά”, έχει μία αντίφαση. Αν κάποιος κάνει μία εταιρεία, δεν θεωρεί ότι έχει τεκμήριο. Αν έχει ατομική επιχείρηση, θεωρεί ότι έχει. Είναι σαν να στοχεύει στους “χαμηλούς”, στην εύκολη λύση, την “μαρίδα”, ενώ υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή που μπορεί να ελεγχθεί».

Η δήλωση Τσακλόγλου «ήταν ατυχής, δείχνει μία νοοτροπία “αν δεν ‘βγαίνεις’ έτσι είναι τα πράγματα”» ενώ «είναι άλλο να είσαι υπουργός και άλλο να πίνουμε έναν καφέ και να κάνουμε ένα αστείο».

Το σατιρικό βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου 

Exit mobile version