Με νέες κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας οι ήρωες της πανδημίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με νέες κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας οι ήρωες της πανδημίας

SHARE THIS

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης για τους «ήρωες» της πανδημίας, οι οποίοι έλαβαν από την κυβέρνηση μόνο χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια!

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, οι υγειονομικοί οργανώνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, κάτι που από πέρυσι δεν έχει αλλάξει, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ και να μην εντάσσει τους ήρωες της πανδημίας στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά επαγγέλματα, ως μία ελάχιστη αναγνώριση του αγώνα τους.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, (ΟΕΝΓΕ) καλεί σήμερα τις Ενώσεις των υγειονομικών σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων, να συμμετάσχουν σήμερα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις εισόδους νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Μάλιστα, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει για αύριο στις 4:00 μμ. στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, ένταξη στα ΒΑΕ, χαρακτηρισμό θανάτου νοσηλευτή από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα.

Exit mobile version