Με τον κρατικό μηχανισμό σε «επιχειρησιακή ετοιμότητα», πλημμύρισε κι έκλεισε η Πειραιώς!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τον κρατικό μηχανισμό σε «επιχειρησιακή ετοιμότητα», πλημμύρισε κι έκλεισε η Πειραιώς!

SHARE THIS

Σε λίγες μόλις ώρες και με τον κρατικό μηχανισμό σε «πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», η Πειραιώς έκλεισε λόγω συσσώρευσης υδάτων!

Μπορεί χθες τα κυβερνητικά στελέχη να διατείνονταν ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο, μέσα σε λίγες μόλις ώρες πλημμύρισε κι έκλεισε η οδός Πειραιώς!

Η ταλαιπωρία των οδηγών είναι τεράστιο καθώς επικρατεί μεγάλο μποτιλιάρισμα αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής, ενώ η οδός Πειραιώς έκλεισε λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής το μεσημέρι της Πέμπτης για την κακοκαιρία «Μπάλλος». To Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους πολίτες πως ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την περιοχή.

Το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η πρόγνωση του καιρού

Το ξημέρωμα της Πέμπτης βρήκε την Αττική σε ένα άκρως φθινοπωρινό σκηνικό που έφερε όμως διακοπές ρεύματος στα νότια προάστια αλλά και χάος στους δρόμους. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει ξεκινήσει την επέλασή της από τη Δυτική Ελλάδα και την πρωτεύουσα, ενώ βροχές σημειώνονται και σε περιοχές της Κρήτης, στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο «χτύπημα» από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Ειδικότερα, η νεότερη πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη σημειώνει ότι καθώς πηγαίνουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά και θα επηρεαστεί ολόκληρη η χώρα, αλλά θα έχουμε και τοπικά έντονα φαινόμενα με καταιγίδες ικανές να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το πρωί κατά κύριο λόγο στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Στην Αττική αναμένονται βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί ως το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version