Μεγάλο κύμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο κύμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

SHARE THIS

«Τούτο το σπίτι τ'ανοιχτό δεν θα κλειδαμπαρώσει» έγραφε το μεγάλο πανό που είχαν τοποθετήσει.

Μαζική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα συμπαράστασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων μετά την πρωτοφανή απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης της έδρας του ΣΕΑ επί της οδού Ερμού στο Θησείο, μετά από εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων οργάνωσε μια μουσική βραδιά κινητοποίησης και συμπαράστασης στον αγώνα του το βράδυ της τελευταίας αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

«Τούτο το σπίτι τ’ανοιχτό δεν θα κλειδαμπαρώσει» έγραφε το μεγάλο πανό που είχαν τοποθετήσει, με την ανταπόκριση του κόσμου, που συστρατεύεται με τον αγώνα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, να αποδεικνύεται συγκινητική.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διατρανώνοντας την αλληλεγγύη του στον ΣΕΑ και τον αγώνα του να παραμείνει στην ιστορική του έδρα επί της Ερμού 134.

Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ανέφερε:

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Association of Greek Archaeologists εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις χιλιάδες υπογραφές και τα εκατοντάδες ψηφίσματα και κείμενα συμπαράστασης που λαμβάνουμε αυτές τις μέρες.

Προσκαλούμε τα μέλη του Συλλόγου, όλους τους πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες την Πέμπτη 31 Αυγούστου, το βράδυ της πανσελήνου, σε κινητοποίηση συμπαράστασης στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο, από τις 8 μμ ως τις 11 μμ.

Κοντά μας θα είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες, που ενώνουν τη φωνή τους μαζί μας, για το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου να παραμείνει στο κτίριο όπου στεγάζει τις δράσεις του επί 41 χρόνια».

Exit mobile version