Μεσσηνία: Σε πλειστηριασμό σπίτι συνταξιούχου για χρέη από τον ΕΝΦΙΑ
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσσηνία: Σε πλειστηριασμό σπίτι συνταξιούχου για χρέη από τον ΕΝΦΙΑ

SHARE THIS

Η καταγγελία έγινε στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, που καλεί σε διαμαρτυρία.

Ειδοποιητήριο για κατάσχεση της κύριας κατοικίας του έλαβε συνταξιούχος στη Μεσσηνία, όχι εξαιτίας κάποιου «κόκκινου δανείου», αλλά για χρέη στο ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα, στην εφορία Καλαμάτας!

Συγκεκριμένα, σε καταγγελία που έκανε ο θιγόμενος στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, η οικία του βγαίνει στο «σφυρί» για χρέη 20.962,59 ευρώ (εκ των οποίων τα 12.831,22 αφορούν χρέος φόρων και τα 8.131,37 πρόστιμα), λόγω αδυναμίας του να ανταπεξέλθει στις δόσεις που είχε για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, αποτέλεσμα και της μικρής σύνταξής του.

Το σπίτι του πρώην επαγγελματία σιδερά που βρίσκεται στο Πυργάκι, έχει μάλιστα τιμή «εκκίνησης» στον πλειστηριασμό 100.000 ευρώ και η εντολή γι’ αυτή την ενέργεια είχε δοθεί προεκλογικά, με τη συνέχεια να δίνεται πριν λίγες μέρες, όταν κατέφθασε και το «ειδοποιητήριο».

«Πριν ακόμα ζεστάνουν τις καρέκλες τους οι νέοι Υπουργοί, ξεκίνησαν οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων. Και όχι από fund αλλά από το ίδιο το Κράτος, με την επωνυμία «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης Δ.Ο.Υ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»», καυτηριάζει το σωματείο, καλώντας και σε διαμαρτυρία την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 10 π.μ. στην εφορία Καλαμάτας, ενώ η διοίκησή του θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου την ίδια μέρα (11 π.μ.).

 

Exit mobile version