«Μετά το ξύλο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη σκευωρία της αστυνομίας»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μετά το ξύλο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη σκευωρία της αστυνομίας»

SHARE THIS

Κύμα αλληλεγγύης για τους 4 συλληφθέντες στην πορεία αλληλεγγύης για τον Γιάννη Μιχαηλίδη. Η αναβλήθηκε για τις 12/8.

Για τις 12 Αυγούστου αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, για πλημμελήματα, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά το όργιο καταστολής και αστυνομικής βίας στην πορεία αλληλεγγύης για τον μέχρι προσφάτως απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, την προηγούμενη Πέμπτη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έλαβε αναβολή ώστε να κληθούν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. Υπενθυμίζεται ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλου, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια.

Μεταξύ των τεσσάρων κατηγορουμένων για πλημμελήματα, είναι και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, Σωτήρης Λαπιέρης, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς, όντας δεμένος πισθάγκωνα.

«Συνεχίζεται το αυτόφωρο μετά την επίθεση της αστυνομίας και τις συλλήψεις της Πέμπτης», δήλωσε στην Αυγή και στον Κώστα Παπαντωνίου ο Σωτήρης Λαπιέρης.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για «σκευωρία» της αστυνομίας και για «καταθέσεις καρμπόν» υπογραμμίζει ότι οι αστυνομικοί «ισχυρίζονται ότι εκείνοι δέχτηκαν επίθεση από εμάς, ενάντια σε κάθε βιντεολιπτικό υλικό που υπάρχει»

«Δυστυχώς μετά το ξύλο και οι τέσσερις κατηγορούμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σκευωρία της αστυνομίας, με τις καταθέσεις καρμπόν που ισχυρίζονται ότι εκείνοι δέχτηκαν επίθεση από εμάς, ενάντια σε κάθε βιντεολιπτικό υλικό που υπάρχει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δικαστήρια βρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι με πανό, που φώναζαν συνθήματα ζητώντας δικαιοσύνη και δικαίωση για τους συλληφθέντες.

«Απέναντι στο κράτος κανείς δεν είναι μόνος», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν με παλμό οι συγκεντρωμένοι.


EUROKINISSI
Exit mobile version