Μίκης Θεοδωράκης: «Μπλόκο» στη κηδεία στο Βραχάτι – Πού θα γίνει τελικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: «Μπλόκο» στη κηδεία στο Βραχάτι – Πού θα γίνει τελικά

SHARE THIS

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη με την οποία ζητά τα ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του, στα Χανιά.

Σύγχυση επικρατεί ακόμη σχετικά με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς η οικογένεια του προτείνει άλλο τόπο ταφής, από εκείνον που επέλεξε ο σπουδαίος συνθέτης στην τελευταία του επιθυμία.

Μάλιστα, η υπόθεση λαμβάνει νέα τροπή, καθώς ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, στον τότε δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Σκουλάκη, η οποία χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο συνθέτης ανέφερε πριν 8 χρόνια, πως παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν από την οικογένεια του, επιθυμεί τα ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του, στα Χανιά.

Χαρακτηριστικά, ο κ.Σημανδηράκης με ανάρτηση στο Facebook, επισημαίνει τα εξής:

«Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστοποιήθηκε σήμερα η επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων στις 5/2/2013 και απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη.

Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε, σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του».

Σημειώνεται, πως σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, όπου θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία.

Exit mobile version