Μυστακίδης: Πρώτη φορά έπαιξα μουσική με… τα ΜΑΤ – Ήταν «βιωματικό» σεμινάριο
FACEBOOK/DIMITRIS MYSTAKIDIS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυστακίδης: Πρώτη φορά έπαιξα μουσική με… τα ΜΑΤ – Ήταν «βιωματικό» σεμινάριο

SHARE THIS

«Το πρωτεύον στα Πανεπιστήμια δεν είναι η γνώση, είναι η ώσμωση που υπάρχει με διάφορους ανθρώπους»

Ο γνωστός μουσικός Δημήτρης Μυστακίδης, είναι ένας άνθρωπος, που έχει πάρει θέση πολλές φορές σε κοινωνικά ζητήματα και πρόσφατα πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μετά μάλιστα και από την εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Μπογιόπουλο τόνισε τις ελλείψεις στην Παιδεία, ενώ υπογράμμισε πως τα παιδιά στα Πανεπιστήμια μαθαίνουν τη συνύπαρξη.

«Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έχουμε ακόμη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το σκεφτόμουν αυτό μετά την επίθεση που τραβήξαμε στη Θεσσαλονίκη. Αντί να ασχολούμαστε με το πόσο έχουν υποβαθμισθεί οι σπουδές με την υποχρηματοδότηση, ότι κάνουμε αλχημείες για να βγουν τα προγράμματα σπουδών, που έρχονται οι φοιτητές και κάνουν μάθημα 3 ώρες την εβδομάδα, ασχολούμαστε με το γιατί έγινε μια συναυλία μέσα σε πανεπιστήμιο.

Τα παιδιά στα Πανεπιστήμια μαθαίνουν τη συνύπαρξη. Είναι αυτό που είπε ο Θανάσης στη συναυλία και παρεξηγήθηκε. Το πρωτεύον στα Πανεπιστήμια δεν είναι η γνώση, είναι η ώσμωση που υπάρχει με διάφορους ανθρώπους, από διάφορες κοινωνικές ομάδες και διάφορα γνωστικά πεδία».

Μιλώντας για το τραγούδι του «Θεσσαλονίκη», τόνισε πως γράφτηκε από αγάπη για την πόλη, παρότι έχει πολύ πόνο και πίκρα. «Την ώρα που εμείς ανακαλύπταμε τον κόσμο, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, η ίδια αυτή συνθήκη του κρυμμένου φασισμού πάντα υπήρχε στην πόλη. Η Θεσσαλονίκη έχει έναν περίεργο τρόπο να βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να κρύβει τη βρώμική της ιστορία. Πια όμως δεν κρύβονται αυτά που γίνονται. Είναι μια περίοδος τώρα που συμβαίνουν τέτοιες ακρότητες και παρατηρώ ότι ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιδράσει. Εγώ μεγάλωσα εκεί Εύοσμο κοντά στη Σταυρούπολη που έγιναν όλα αυτά. Ο φασισμός είναι πολύ έντονος σε αυτές τις περιοχές. Ακόμη και μετά την καταδίκη της ΧΑ δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό. Πρέπει να έχουμε διαρκώς τα μάτια μας ανοιχτά»

Μιλώντας για το αστυνομικό πογκρόμ στη Θεσσαλονίκη σχολίασε ότι ενώ έχει παίξει στον χώρο πάνω από 15 φορές, ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε με τα ΜΑΤ. «Είναι ένα βιωματικό σεμινάριο. Όταν παρακολουθείς ειδήσεις και ακούς ότι “η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και κρότου λάμψης”, δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό. Εκεί όμως, ήταν μαζεμένος 5.000 κόσμος άνθρωποι από παντού, οικογένειες, παιδιά, άτομα με αναπηρία και βίωσαν από πρώτο χέρι το τι σημαίνει και τώρα θα έχουν άλλη αντιμετώπιση όταν το βλέπουν αυτό. Κάνοντας και λίγο χιούμορ με την κατάσταση τα λέω όλα αυτά, γιατί αυτό που συνέβη ήταν εγκληματικό για εμένα. Ήταν κάτι που δεν πίστευα ότι θα το κάνουν, να ρίξουν χημικά σε μια ειρηνική συναυλία, που είχε παιδιά εκεί μέσα και μάλιστα γνωρίζοντας ότι δεν είχε εύκολη διαφυγή»

«Όταν ακούω ανθρώπους να ρωτάνε αν είχε άδεια η συναυλία, μου έρχεται αηδία. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα; Τι πάει να πει άδεια; Το Πανεπιστήμιο είναι κατεξοχήν χώρος ελευθερίας και διακίνησης ιδεών.»

Exit mobile version