Ν. Φιλαδέλφεια: «Έπλυναν τη γέφυρα για να φύγουν τα αίματα & μετά αναζητούσαν στοιχεία»
EUROKINISSI ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Φιλαδέλφεια: «Έπλυναν τη γέφυρα για να φύγουν τα αίματα & μετά αναζητούσαν στοιχεία»

SHARE THIS

«Στις 8:30 πλένανε το γεφυράκι και στις 13:00 πήγαν και έκαναν έλεγχο» καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος.

Το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο στους χειρισμούς της Αστυνομίας όσον αφορά την δολοφονική επίθεση Κροατών κι Ελλήνων φασιστών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τραγικό απολογισμό έναν 29χρονο νεκρό οπαδό και τουλάχιστον άλλους δέκα τραυματίες.

Μετά την παταγώδη αποτυχία της ΕΛΑΣ να προλάβει το έγκλημα, παρά τις έγκαιρες και αλλεπάλληλες ενημερώσεις που είχε λάβει από ξένες αρχές, η ολιγωρία της ΕΛΑΣ συνεχίζεται και μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη!

Τελευταίο στοιχείο που προστίθεται στη μακρά λίστα των καταγγελιών και τεκμηρίων που αποδεικνύουν την ανεπάρκεια και την ολιγωρία της ΕΛΑΣ, αφορά την καταγγελία του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου πως αστυνομικοί συνέλεξαν στοιχεία για τη στυγερή δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια από σημείο που είχε καθαριστεί!

Η καταγγελία του φωτορεπόρτερ γεννά νέα σοβαρά ερωτήματα για την στάση και τους χειρισμούς της Αστυνομίας αφού σύμφωνα με αυτήν, η συλλογή στοιχείων από γέφυρα, έγινε μετά τον καθαρισμό της από τα αίματα!

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, η Αστυνομία πήγε το μεσημέρι της Τρίτης να κάνει έρευνα σε γέφυρα που είχε καθαριστεί με πιεστικό το πρωί!

«H πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από εμένα στις 08:34 το πρωί σήμερα στο γεφυράκι που μαχαίρωσαν τον αδικοχαμένο Μιχάλη. Την πλένουν με πιεστικό. Η δεύτερη είναι τραβηγμένη από συνάδελφο φωτορεπόρτερ λίγο πριν τη 13:00. Έχει έρθει αστυνομία και κάνει έρευνες για να βρούνε στοιχεία για το έγκλημα στη γέφυρα που πριν λίγες ώρες έπλυναν με το πιεστικό» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Ο ίδιος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, αρχικά παρουσιάζει το χρονικό, λέγοντας: «Το πρωί πριν τις 8:00 είχα φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, κάναμε βήμα – βήμα όλα τα σημεία που καταλάβαμε ότι συνέβησαν τα γεγονότα, ψάξαμε να βρούμε τα στοιχεία της επόμενης μέρας, να βγάλουμε φωτογραφίες από πέτρες, από σπασμένα, από αντικείμενα που μπορεί να βρέθηκαν. Στο σημείο υπήρχαν και σημεία με αίμα, στα σκαλοπάτια κοντά στο γήπεδο, στο γεφυράκι».

Στο γεφυράκι, μάλιστα, υπήρχανε πολλά αίματα και ροή από αίμα, «ένα μονοπάτι από αίμα», περιγράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Ήταν το σημείο που, από ό,τι καταλάβαμε, δέχθηκε τις μαχαιριές ο άτυχος φίλαθλος. Στα επόμενα 100 μέτρα, μέχρι το περίπτερο όπου κατέληξε, υπήρχε ένα μονοπάτι από αίμα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν αρκετά πριν τις 8:30: «Κατά τις 8:00 έβγαλα εγώ τις φωτογραφίες με τις κηλίδες, σπασμένα μπουκάλια, αντικείμενα πάνω στη γέφυρα. Περίπου στις 8:30, ενώ είχα πάει προς το περίπτερο, στην επιστροφή βλέπω πάνω στη γέφυρα ένα όχημα μάλλον του Δήμου, με μάνικα υψηλής πίεσης και υπάλληλο που έπλενε τη γέφυρα. Μου φάνηκε και εμένα περίεργο. Έβγαλα τις φωτογραφίες και περίπου μέχρι τις 11:10 που έμεινα στο σημείο δεν είχα δει κάποια άλλη δραστηριότητα».

«Εγώ έφυγα και άλλοι συνάδελφοι που έμειναν με ενημέρωσαν ότι περίπου στις 13:00 έφτασε αστυνομία, έκλεισε τον χώρο στο γεφυράκι που ήταν και το αρχικό σημείο που δέχθηκε τη μαχαιριά και άρχισαν μνα κάνουν έρευνες. Μου φάνηκε περίεργο γιατί έχω βρεθεί σε δεκάδες τέτοια σημεία», προσθέτει ο Γιάννης Κέμμος.

Όπως εξηγεί ο φωτορεπόρτερ, το γεφυράκι είναι συγκεκριμένο, είναι ένα και έχει δύο άκρες.

«Οπότε, εγώ τράβηξα τη φωτογραφία αυτή από την πλευρά που είναι το περίπτερο. Πίσω, από την άλλη πλευρά, οδηγεί στο γήπεδο. Ο συνάδελφος αργότερα κατάλαβε ότι την τράβηξε από την άλλη πλευρά. Έχω βάλει όλη τη σειρά φωτογραφιών και από την άλλη πλευρά και από τις κηλίδες αίματος πριν πλυθούν. Όποιος δει στο google maps ή πάει στο σημείο θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλη γέφυρα και επιπλέον, δεν έχει κανένας διάθεση να κοροϊδέψει κανέναν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ή να ρίξει ευθύνες αν υπάρχουν ή χωρίς να υπάρχουν», τονίζει.

Τέλος, υπογραμμίζει πως «το αν υπάρχουν ευθύνες και πού, θα το βρουν άλλοι. Αλλά τα γεγονότα είναι αυτά. Το γεφυράκι είναι αυτό, οι φωτογραφίες είναι αυτές και το γεγονός ότι στις 8:30 το πλένανε και 13:00 πήγαν και έκαναν έλεγχο, είναι αυτό που είναι».

Exit mobile version