Ν. Γιάμαλη: “Το λάθος πρέπει να αναγνωρίζεται και να διορθώνεται”
KONTRACHANEL/TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Γιάμαλη: “Το λάθος πρέπει να αναγνωρίζεται και να διορθώνεται”

SHARE THIS

"Δεσμευόμαστε ότι θα επανορθώσουμε κατα τη διάρκεια της εκπομπής της Δευτέρας"

Τη λάθος πληροφορία ότι η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως βρέθηκε σε προεκλογικό σουαρέ προς τιμήν της σε κατάστημα της Κηφισιάς (σ.σ. δεύτερη ημέρα του εθνικού πένθους), παραδέχτηκε η δημοσιογράφος του KontraChanel, Νατάσσα Γιάμαλη, εξηγώντας πως πολλές φορές ότι οι πηγές μπορούν να φανούν αναξιόπιστες.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί ανάρτηση της υπουργού που διέψευδε τη πληροφορία που μετέδωσε το KontraChannel, στα μέσα μαζικής δικτύωσης.

Με πολύ σωστό τρόπο λοιπόν η Ν. Γιάμαλη τηρώντας κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας παραδέχτηκε το λάθος και έγραψε στο twitter:

“Το λάθος πρέπει να αναγνωρίζεται και να διορθώνεται, ειδικά όταν δεν γίνεται με πρόθεση. Η αναφορά κατα τη διάρκεια της εκπομπής της Παρασκευής σχετικά με την παρουσία της κ.Κεραμέως σε κλειστη εκδήλωση στην Κηφισιά κατα τη διάρκεια του εθνικού πένθους ήταν λάθος.

Αποδείχτηκε ότι παρά το γεγονος ότι προσπαθήσαμε να διασταυρώσουμε την πληροφορία οι συγκεκριμένες πηγές ήταν αναξιόπιστες. Στη δημοσιογραφία που εμείς ασκούμε δεν χωρούν μισόλογα και δικαιολογίες.

Κάναμε λάθος μεταφέροντας μια πληροφορία που τα στοιχεία που παραθέτει η κ.Κεραμέως
αποδεικνύουν ότι δεν ισχυει. Στόχος και σκοπός μας είναι πάντα η ανάδειξη της αλήθειας και αυτό δεν μπορεί τίποτα να το αλλάξει.

Δεσμευόμαστε ότι θα επανορθώσουμε κατα τη διάρκεια της εκπομπης της Δευτέρας, όπως άλλωστε κάθε δημοσιογραφος που σέβεται την αλήθεια οφειλει να κάνει.”

Exit mobile version