Νάξος: Οι ελεγκτές έφυγαν, τα ομπρελοκαθίσματα επιστρέφουν
FACEBOOK "ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΑΞΟΥ"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νάξος: Οι ελεγκτές έφυγαν, τα ομπρελοκαθίσματα επιστρέφουν

SHARE THIS

Οι επιχειρηματίες είχαν ειδοποιηθεί για την άφιξη των ελέγχων της Κτηματικής Υπηρεσίας που ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για τήρηση της νομιμότητας, τα τραπεζοκαθίσματα και οι ξαπλώστρες επέστρεψαν στις παραλίες της Νάξου.

Όπως καταγγέλλουν μέσα από τη σελίδα τους τα μέλη του κινήματος ” Σώστε τις παραλίες Νάξου” τα μαγαζιά αφαιρούσαν με φορτηγά τα καθίσματα κρύβοντάς τα για να γλιτώσουν τα πρόστιμα. Στη συνέχεια και αφού η Κτηματική Υπηρεσία προχωρούσε σε άλλες παραλίες τα τοποθετούσαν ξανά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, όπως αναφέρει το naxospress.gr, πως οι επιχειρηματίες είχαν ειδοποιηθεί για την άφιξη των ελέγχων της Κτηματικής Υπηρεσίας που ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Όπως καταγγέλλουν “Από την Πέμπτη την νύχτα ως και χθες “(πέντε μερόνυχτα δηλαδή, κυρίως νύχτες και πρωινές ώρες) αφαιρούσαν με φορτηγά, τρακτέρ, στρατιά εργατών ό,τι μπορούσαν από Άγιο Προκόπη, Αγία Άννα και κυρίως από την Πλάκα. Τα βάζανε πιο πίσω, τα κρύβανε πιο δίπλα, τα πηγαίνανε κάπου αλλού. Είχαν ειδοποιηθεί για την άφιξη των ελέγχων της Κτηματικής Υπηρεσίας που ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Οι έλεγχοι άρχισαν στον Αη Γιώργη και δήμαρχος και αντιδήμαρχος άρχισαν να δίνουν αρκετές συνεντεύξεις, και σε ζωντανή μετάδοση πανελλαδικά, κάτι που δεν επεδίωκαν πριν την έναρξη των ελέγχων, πληροφορώντας για τους ελέγχους και ποιες παραλίες θα ελέγχονταν την επόμενη μέρα, όπως και ότι ο έλεγχος θα ήταν ως χθες, Τρίτη. Η επιχείρηση απομάκρυνσης από ο,τι μπορούσαν να μεταφέρουν στα γρήγορα συνέχιζε.

Παράλληλα όσο η Κτηματική προχωρούσε στις παραλίες, από πίσω της ξανά τοποθετούσαν αυτά που είχαν αφαιρέσει. Δεν περίμεναν καν μια μέρα για την επανατοποθέτηση των επίπλων.

Χθες ξημερώματα μια η ώρα (έκτη νύχτα) φαίνεται να ξεκίνησαν με την επανατοποθέτηση επίπλων και στην τελευταία παραλία που ελέγχθηκε την πανέμορφη και βάναυσα κακοποιημένη Πλάκα.

Να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους νυκτερινούς φωτογράφους που δε φοβήθηκαν να αποτυπώσουν έστω κάτι λίγο από αυτήν την ασύλληπτη επιχείρηση. Όλο το υλικό των τελευταίων ημερών θα κατατεθεί συμπληρωματικά στην Εισαγγελία“.

Exit mobile version