Νεκρός εργάτης εν ώρα εργασίας: Δούλευε 12ωρα – Τα ΜΑΤ στην απεργία των εργαζομένων
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός εργάτης εν ώρα εργασίας: Δούλευε 12ωρα – Τα ΜΑΤ στην απεργία των εργαζομένων

SHARE THIS

Τα ΜΑΤ σε εντεταλμένη υπηρεσία της εργοδοσίας για ακόμη μία φορά επιχείρησαν για να σπάσουν την απεργία για τον θάνατο εργάτη.

Ακόμα ένας εργάτης πέθανε κατά τη μάχη με το μεροκάματο, εν ώρα εργασίας και συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), στην Αθήνα.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 12 Απριλίου, και έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά η οποία παράλληλα σημείωνε ότι «το νέο τραγικό αυτό γεγονός έρχεται να προστεθεί στην μακάβρια λίστα των δεκάδων εργατών και εργατριών που έχουν χάσει την ζωή τους».

«Η ένταση της δουλειάς -τόνισε η Ομοσπονδία- για να βγει η παραγωγή της μεγαλοεργοδοσίας έχει χτυπήσει κόκκινο στα εργοστάσια της EMFI –ΦΑΓΕ – ELBISCO –KANAKI- ΜΙΜΙΚΟ αναγκάζοντας αρκετούς συναδέλφους να αποχωρούν οι ίδιοι από την δουλειά τους καθώς είτε δεν μπορούν να αντέξουν αυτούς τους ρυθμούς, είτε φεύγουν για να προστατέψουν την υγεία και ζωή τους. Η εργασία επιβαρύνεται ιδιαίτερα και λόγω ελλιπούς συντήρησης ακόμη και σε καινούρια μηχανήματα καθώς η αγορά τους επιδοτείτε αλλά η συντήρηση όχι. Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία στις επιχειρήσεις Φιλίππου να συντονίσουμε την δράση μας ώστε να μπει τέλος στην ασυδοσία της εργοδοσίας, της οποίας η πολιτική της εγκληματεί σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων».

«Η εντατικοποίηση (12ωρα), τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία της εργασίας έχουν διαμορφώσει μια τέτοια κατάσταση που έχει χτυπήσει κόκκινο» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στην EMFI.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε να εξαγγείλει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο την επιχείρησης ΕΜFI AE από την Δευτέρα 17/4/2023 στις 22.00 έως την Τρίτη 18/4/2023 στις 22.00».

Τα ΜΑΤ στη σημερινή απεργία

Σήμερα, σε μια προσπάθεια να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) που απεργούν ενάντια στην εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, η εργοδοσία επιστράτευσε τα ΜΑΤ και την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι πιέσεις της εργοδοσίας για να «σπάσει» η απεργία των εργαζομένων.

Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην θρηνήσουν άλλο συνάδελφο τους. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα πέθανε εν ώρα εργασίας ένας εργαζόμενος που δούλευε συνεχόμενα 12ωρα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ότι κανείς δεν αντέχει τέτοιους εξοντωτικούς ρυθμούς.

ΠΑΜΕ: Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες

«Απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το νέο έγκλημα. Να παρθούν όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν ότι θα γυρίζουν οι εργάτες σπίτια τους αρτιμελείς και στην ώρα τους», επισημαίνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, για τον εργάτη που πέθανε εν ώρα εργασίας στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ).

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους συναδέλφους του εργαζόμενου» και απευθύνει «κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και να στηρίξουν έμπρακτα τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι».

Exit mobile version