Νέο αλαλούμ: Το ΥΠΕΣ λέει ότι θα γίνουν κανονικά και οι μαθητικές παρελάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αλαλούμ: Το ΥΠΕΣ λέει ότι θα γίνουν κανονικά και οι μαθητικές παρελάσεις

SHARE THIS

Νέο αλαλούμ για τις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη, κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Άλλα λέει η Περιφέρεια Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι άλλα το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, διαψεύδουν δημοσιεύματα ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνοντας ότι οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Προς τούτο παραπέμπουν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

Μάλιστα. αναμένεται διευκρινιστικό δελτίο Τύπου εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, το τοπικό μέσο voria.gr μετέδωσε ότι δεν θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις από τα πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κτλ) και θα επιτραπεί μόνο η πραγματοποίηση της στρατιωτικής στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, ενώ η διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά, επικαλούμενο εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών,

Παράλληλα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι με σχετική απόφασή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ορίζει ότι η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και θα περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά και πως η απόφαση αυτή ελήφθη για υγειονομικούς λόγους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Exit mobile version