Ντογιάκος: «Ο δικαστής δεν πατάει στο δάπεδο – Βρίσκεται μεταξύ Θεού και ανθρώπων»
EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντογιάκος: «Ο δικαστής δεν πατάει στο δάπεδο – Βρίσκεται μεταξύ Θεού και ανθρώπων»

SHARE THIS

Την άποψη ότι «ο δικαστής δεν πατάει στο δάπεδο, που πατάει όλος ο κόσμος. Είναι πάνω στην έδρα και βρίσκεται μεταξύ Θεού και ανθρώπων» εξέφρασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Συζητώντας με τη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου στο πλαίσιο των εργασιών του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο εισαγγελέας που έχει δεχθεί επικρίσεις για την γνωμοδότησή του σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, ο ίδιος υποστήριξε ότι εάν γνώριζε τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για τις υποκλοπές «θα είχε προετοιμάσει την παρεμπόδισή του».

Υποστήριξε δηλαδή ότι εάν γνώριζε ότι μία Ανεξάρτητη Αρχή θα έκανε έλεγχο σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών που παραβίασε κατάφωρα την ιδιωτικότητα ανθρώπων, θα «είχε προετοιμάσει την παρεμπόδισή του»!

Ο κ. Ντογιάκος σχετικά με τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωμοδότησή του, σημείωσε ότι «είναι διαχρονικά ένα αναφαίρετο δικαίωμα να γνωμοδοτεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ουί και αλίμονο αν είχε περιορισμούς».

Δήλωσε ακόμη ότι «ο δικαστής δεν πατάει στο δάπεδο, που πατάει όλος ο κόσμος. Είναι πάνω στην έδρα και βρίσκεται μεταξύ Θεού και ανθρώπων», προσθέτοντας ότι τώρα που συνταξιοδοτείται «είμαι έτοιμος ως κοινός θνητός να υποταχθώ στις δυνάμεις του πανδαμάτορα χρόνου».

Exit mobile version