Ντροπή για την κυβέρνηση: Άνθρωποι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή για την κυβέρνηση: Άνθρωποι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους

SHARE THIS

Ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, ελλείψει κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Φωτογραφίες, που φέρνει στο φως το Documento, επιβεβαιώνουν όσα εδώ και μήνες καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές. Ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, ελλείψει κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ίδια τους η ζωή.

Εικόνες και μαρτυρίες γιατρών αποκαλύπτουν, ότι γίνεται επιλογή των ασθενών οι οποίοι θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, πράγμα που σημαίνει ότι επιλέγεται και ποιος ασθενής θα πεθάνει, δεδομένου ότι οι εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι είναι πολύ πιθανότερο να χάσουν τη μάχη για τη ζωή.

Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε παρατεταμένο lockdown. Έπειτα από πεντέμισι μήνες, με την υγειονομική εικόνα να είναι η χειρότερη δυνατή από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, με πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων και ρεκόρ διασωληνομένων, η κυβέρνηση προχωρά σε κάποια «μέτρα αποσυμπίεσης», όπως τα χαρακτηρίζει.

Κι όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση είχε έναν ολόκληρο χρόνο να προετοιμαστεί και γνώριζε, τόσο από τις επισημάνσεις γιατρών και νοσηλευτών όσο και απ’ όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό, ότι θα προκύψει πρόβλημα.

Exit mobile version