Ο Μπαλάσκας τώρα μας εξηγεί γιατί αυξάνονται οι γυναικοκτονίες – Αρνείται ευθύνες αστυνομικών (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μπαλάσκας τώρα μας εξηγεί γιατί αυξάνονται οι γυναικοκτονίες – Αρνείται ευθύνες αστυνομικών (Video)

SHARE THIS

«Δεν έχει πάει καμία γυναίκα η οποία να είναι δαρμένη ανηλεώς από το σύζυγο ή τον σύντροφό της και να της έχει πει αστυνομικός "έλα μωρέ δεν πειράζει κι αν σε έδειρε»

Παραδόξως η ΕΡΤ θεώρησε ότι αυτός που μπορεί να εξηγήσει το γιατί αυξάνονται οι γυναικοκτονίες στη χώρα είναι ο Σταύρος Μπαλάσκας, που εμφανίστηκε ως μέλος της ΠΟΑΣΥ να μιλήσει για τις γυναικοκτονίες, ενώ έναν περίπου χρόνο πριν είχε προβεί σε προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με τη μάστιγα αυτή, που έχει λάβει ενδημικές διαστάσεις, λέγοντας για τον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο:

«Ότι είναι βλάκας δείχνει πρώτα από όλα, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του- εάν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε – αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή».

Ακολούθως ο αστυνομικός διευκρίνισε πως η χαμηλή ποινή φυλάκισης θα επιβαλλόταν:

«Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, “χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ”, πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα… Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;».

Οι εμπρηστικές του αυτές δηλώσεις είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση. Βέβαια, τη «συμβουλή» αυτή έκτοτε φαίνεται να ακολουθούν ουκ ολίγοι γυναικοκτόνοι.

Ακόμη, πέραν του ότι εξήγησε ότι ευθύνεται η πατριαρχία για τις γυναικοκτονίες, αρνήθηκε να δεχτεί τις ευθύνες των αστυνομικών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν αγνοήσει καταγγελίες γυναικών για ενδοοικογενειακή βία, βιασμούς, έχουν αποτρέψει γυναίκες από το να προχωρήσουν σε μηνύσεις και έχουν προβεί σε σεξιστικές δηλώσεις απέναντι στα θύματα.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δεν έχει πάει καμία γυναίκα η οποία να είναι δαρμένη ανηλεώς από το σύζυγο ή τον σύντροφό της και να της έχει πει αστυνομικός “έλα μωρέ δεν πειράζει κι αν σε έδειρε, έχεις παιδιά, έχεις τέτοια”, το έχετε ακούσει ποτέ; έχετε κάποια τέτοια καταγγελία και δεν το ξέρω εγώ;»

Exit mobile version