Ο Ηλίας Γκιώνης έστειλε στην Κύπρο στοιχεία για το υπό έρευνα κύκλωμα μαστροπείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ηλίας Γκιώνης έστειλε στην Κύπρο στοιχεία για το υπό έρευνα κύκλωμα μαστροπείας

SHARE THIS

«Η παρουσίαση που στέλνω σήμερα στις αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης».

Επιστολή 45 σελίδων αναφορικά με την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας, που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και κυκλώματα εμπορίας προσώπων απέστειλε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης στην Κυπριακή Αστυνομία.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιστολής του ακτιβιστή αποτελεί υλικό, που σχετίζεται με την Ελλάδα, ενώ μικρό – αναλογικά με τον όγκο του mail – υποδεικνύει ενδεχόμενη εμπλοκή της Κύπρου, τόσο στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας, όσο και σε κυκλώματα μαστροπείας.

Αξιωματούχοι της Κυπριακής Αστυνομίας επισημαίνουν, ότι από το φάκελο θα εξεταστεί, κατά πόσον οι πληροφορίες που έχουν πλέον στην κατοχή τους οι Αρχές, δύνανται να αποτελέσουν στοιχεία, με την έννοια του στοιχειοθετημένου ή βασισμένου σε επίσημη καταγγελία υλικού, ούτως ώστε να ρίξουν φως, τόσο στην υπόθεση της Ελλάδας, όσο και σε αυτή του κυκλώματος με πλοκάμια και σε άλλες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας Γκιώνης αναφέρει πως τελείωσε την αρχειοθέτηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, με την παρουσίαση του υλικού να έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης.

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

«Εχθές το βράδυ τελείωσα την αρχειοθέτηση όλων των στοιχείων. Η παρουσίαση που στέλνω σήμερα στις αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μου πήρε τρεις μέρες να τα αρχειοθετήσω σωστά μαζί με όλα τα στοιχεία που δεν είχα κοινοποιήσει δημόσια.

» Για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το instagram είναι γιατί, δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε 10 πίσω.

» Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει την διερεύνηση των νέων στοιχείων που ο οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα».

Exit mobile version