Ο καθηγητής Λύτρας σχολιάζει τη μελέτη Τσιόδρα με ατάκα από την ταινία «Don’t Look Up»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καθηγητής Λύτρας σχολιάζει τη μελέτη Τσιόδρα με ατάκα από την ταινία «Don’t Look Up»

SHARE THIS

«Ι’m grateful we tried» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Θ. Λύτρας που με τον Σ. Τσιόδρα έκαναν έρευνα για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ.

Με μία λακωνική αλλά γεμάτη νόημα φράση από την πολυσυζητημένη ταινία του Netflix «Don’t Look Up», επέλεξε να σχολιάσει τον σάλο που δημιουργήθηκε για την έρευνά του με τον Σωτήρη Τσιόδρα για την υψηλή θνητότητα εκτός ΜΕΘ στη χώρα μας, ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας.

Δανειζόμενος τη φράση της διδακτορικής φοιτήτριας Κέιτ Ντιμπιάσκι που ανακάλυψε ότι ένας γιγαντιαίος κομήτης κατευθύνεται προς τη Γη και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να προειδοποιήσει για την καταστροφή του κόσμου, ο Θεόδωρος Λύτρας έγραψε στο Twitter «Ι’m grateful we tried» («Είμαι ευγνώμων που προσπαθήσαμε»).

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι συνόδευσε την ανάρτησή του αυτή με το hashtag #μελετη_τσιοδρα, την πολυσυζητημένη έρευνα που εξέθεσε πλήρως την κυβέρνηση για το αυξημένο ποσοστό θνητότητας των ασθενών εκτός ΜΕΘ, αλλά και τη δραματική κατάσταση των επαρχιακών νοσοκομείων.

Η αμερικανική αυτή ταινία που έχει γίνει ανάρπαστη, συνιστά έναν ισχυρό παραλληλισμό με τα όσα βιώνει ο κόσμος τα τελευταίο δύο χρόνια με την πανδημία: Την εγκληματική ολιγωρία των κυβερνώντων που την αντιλαμβάνονται ως μια ακόμη ευκαιρία, την υποτίμηση της επιστήμης, τα fake news, τις θεωρίες συνωμοσίες που εξυπηρετούν συμφέροντα αλλά και τους Τραμπ αυτού του κόσμου που ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία.

Exit mobile version