ΟΕΝΓΕ: “Όχι” των γιατρών σε μετακίνηση στην κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΕΝΓΕ: “Όχι” των γιατρών σε μετακίνηση στην κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής

SHARE THIS

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν πιέσεις και απειλές σε βάρος των υγειονομικών.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελίας προχώρησε η ΟΕΝΓΕ αναφορικά με τη μετακίνηση υγειονομικών από κέντρα υγείας στο ιατρείο κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν πιέσεις και απειλές σε βάρος των υγειονομικών ότι αν αρνηθούν τη μετακίνηση τους στο ιατρείο της ιδιωτικής  κατασκήνωσης  θα απολυθούν και ότι η συγκεκριμένη κατασκήνωση δεν είχε άδεια λειτουργίας.

Συγκεκριμένα η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι μετά από την αποφασιστική παρέμβαση της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ ενάντια στην απαράδεκτη και απροκάλυπτα παράνομη απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ να μετακινήσει υγειονομικούς από Κέντρα Υγείας στο ιατρείο της ιδιωτικής κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών , το οποίο μάλιστα «βάφτισε» δημόσια δομή.

Μετά από τις καταγγελίες ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για δημόσια δομή αφού το συγκεκριμένο ιατρείο δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της 1ης ΥΠΕ για τις δημόσιες δομές της ΠΦΥ δεν έχει τηλέφωνο ούτε είναι αναρτημένο στο σύστημα του ΗΔΙΚΑ για προγραμματισμό ηλεκτρονικών ραντεβού δεν διαθέτει καν υπολογιστή για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπεμπτικών, δεν λειτουργεί την υπόλοιπη περίοδο παρά μόνο κατά τη διάρκεια της κατασκήνωση.

Μετά από την καταγγελία στο Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής ότι δέχτηκαν απειλές και πιέσεις από την διοίκηση της κατασκήνωσης η κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανέστειλε για μία εβδομάδα τη λειτουργία της.

Exit mobile version