Οι αστυνομικοί με τις κάμερές τους στα επεισόδια γράφουν μόνο διαδηλωτές & περαστικούς!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αστυνομικοί με τις κάμερές τους στα επεισόδια γράφουν μόνο διαδηλωτές & περαστικούς!

SHARE THIS

Οι αστυνομικές κάμερες γράφουν διαδηλωτές, περαστικούς και γενικά όλους τους άλλους εκτός από τους αστυνομικούς!

Για ακόμη μία φορά, δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση να σταματήσει η εδώ και χρόνια εδραιωμένη ατιμωρησία των αστυνομικών, ακόμη και τώρα, λίγες ημέρες μόλις από τον θάνατο του 18χρονου Ρομ που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

Οι αστυνομικοί σήμερα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Σόλωνος, με τις κάμερές του, που υποτίθεται σκοπό έχουν τον έλεγχο για τυχόν περιστατικά αυθαιρεσίας,  κατέγραφαν τους διαδηλωτές, τους περαστικούς και γενικά όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους και τους συναδέλφους τους.

Όπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο iEidiseis, ως αυτόπτης μάρτυρας, άκουσε άνδρα των ΜΑΤ να φωνάζει σ’ έναν συνάδελφό του: «Γράψτους», με τον αστυνομικό να καταγράφει με την κάμερά του κάποιους που φαίνεται ότι ήταν από την πορεία, κάποιους περαστικούς που διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά τους ή και κάποιους… περίεργους!

Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί με ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, οι κάμερες που θα είχαν στα κράνη τους οι αστυνομικοί που συμμετέχουν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές παραμένουν άφαντες!

Παρά τις διαβεβαιώσεις μετά από όσα έγιναν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι διπλασιάστηκαν τα «Ραφάλ» που θα αγοράσουμε, αγοράσαμε φρεγάτες, προσλάβαμε αστυνομία για τις διαδηλώσεις, όμως τα κράνη με τις κάμερες… ξεχάσαμε!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στη διαδήλωση που έλαβε χώρα νωρίτερα στη Σόλωνος, ένας άνδρας των ΜΑΤ έσπασε την τζαμαρία φωτοτυπάδικου για να πιάσει δυο παιδιά που είχαν μπει μέσα, τραυματίζοντας την υπάλληλο του καταστήματος.

Exit mobile version