Οι φοιτητές έδιωξαν για τέταρτη φορά τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ (Video)
TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι φοιτητές έδιωξαν για τέταρτη φορά τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ (Video)

SHARE THIS

Συγκεντρωμένες φοιτήτριες και φοιτητές πιασμένοι χέρι-χέρι πλησίασαν τα ΜΑΤ και έδιωξαν τις δυνάμεις καταστολής από το πανεπιστήμιο.

Για μία ακόμη ημέρα, τα ΜΑΤ εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο ΑΠΘ με την πρόφαση ότι βρίσκονται εκεί, για να προστατεύσουν φοιτητές και καθηγητές και για να επιβλέπουν τις εργασίες.

Νωρίτερα κυκλοφόρησε βίντεο όμως στο διαδίκτυο που καταρρίπτει τα παραπάνω λεγόμενα. Σε αυτό φαινόταν ένας άνδρας των ΜΑΤ να απειλεί κατά πρόσωπο φοιτητή.

Σήμερα και πάλι οι φοιτητές δεν το έβαλαν κάτω και απέδειξαν ότι δε θα δεχτούν να γίνει κανονικότητα η παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια και για μία ακόμη φορά, έδιωξαν τα ΜΑΤ από το campus.

Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στο παρακάτω βίντεο, άνδρας των ΜΑΤ κλείνει την πόρτα φεύγοντας, με φοιτητή να την ανοίγει εκ νέου, αποδεικνύοντας ότι oι φοιτητές αγωνίζονται για τη μόρφωσή τους σε ελεύθερα Πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, οργανώνουν γενικές συνελεύσεις την επόμενη εβδομάδα, που ανοίγουν τα πανεπιστήμια, διαδίδοντας έτσι την ανάγκη για συστράτευση της αγωνιζόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι σε όσα συμβαίνουν.

Exit mobile version