Οι φοιτητές για ακόμη μία φορά στο δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι φοιτητές για ακόμη μία φορά στο δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

SHARE THIS

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές και εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.  

Ξανά στο δρόμο κατέβηκαν φοιτητές, μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί για το κατάπτυστο νομοσχέδιο Κεραμέως που κατατέθηκε στη Βουλή εν μέσω πανδημίας και αλλάζει άρδην τον χάρτη της δημόσιας εκπαίδευσης, μετατρέποντας τα δημόσια πανεπιστήμια σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα στείρας γνώσης.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με ιδιαίτερα ισχυρή την παρουσία της Αστυνομίας.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, επιφέρει αλλαγές μεταξύ άλλων στον τρόπο πρόσβασης και στο όριο φοίτησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Την ίδια ώρα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα (πλατεία Αγίου Γεωργίου) και σε άλλες πόλεις όλης της χώρας

«Ούτε αστυνομία, ούτε διαγραφές, κάτω τα χέρια από τους φοιτητές»

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για «αυταρχισμό», «αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων», «απόσταση από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αλλά και «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση, με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» κατά το νέο άνοιγμα των σχολείων.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Η 10η Φεβρουαρίου πρέπει να βρει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ξανά στους δρόμους», επισημαίνει από την πλευρά της η ΔΟΕ και προσθέτει: «Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ρυθμίσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

Για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.

Exit mobile version