Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

SHARE THIS

"Εσείς τιμάτε την μνήμη του γιού μου μέχρι σήμερα"

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που δύο φασίστες της Χρυσής Αυγή, ο  Διονύσης Λιακόπουλος και ο Χρήστος Στεργιόπουλος δολοφόνησαν με επτά μαχαιριές στα Πετράλώνα τον Σαχζάτ Λουκμάν ενώ πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του, τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013.

Η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος οργάνωσαν Συνέντευξη Τύπου «η Ενότητα» με αίτημα την εκ νέου καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την καταγγελία των εντεινόμενων περιστατικών ρατσιστικής βίας και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

«Δεν ξεχνάτε και τιμάτε τη μνήμη του γιου μας. Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής πρέπει να μείνουν στη φυλακή για να μην μπορούν να σκοτώνουν παιδιά σαν τον Σαχζάτ και τον Παύλο». – Χαντίμ Χουσείν και Σουγκράν Μπίμπι γονείς του Σαχζάτ

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, σημείωσε:
“Το 2013,με την Χρυσή Αυγή στη Βουλή, ήταν η χρονιά της κλιμάκωσης των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου του ναζιστικού μορφώματος φτάνοντας στις δολοφονίες του μετανάστη εργάτη στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη και του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18/9, Ήταν όμως και η χρονιά που το αντιφασιστικό κίνημα έδειξε ότι μπορεί να τους τσακίσει, να βάλει τέλος στην ασυλία και την συγκάλυψης των εγκλημάτων που τους παρείχαν κρατικοί και κυβερνητικοί μηχανισμοί, να τους πετάξει έξω από τη Βουλή και τις γειτονιές, με ξεκίνημα την ιστορική διεθνή κινητοποίηση στις 19 Γενάρη «Αθήνα-πόλη αντιφασιστική», με κορύφωση τον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη του 2013, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.”
Για να προσθέσει : “Η καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, με την αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου για πρώτη φορά άνοιξα το δρόμο για την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση. 10 χρόνια μετα, δεν τελειώσαμε, καθώς η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, των επαναπροωθήσεων και των κλειστών συνόρων, των πνιγμών προσφύγων , των στρατοπέδων γκέτο έξω από τον αστικό ιστό στρώνει το δρόμο για να ξαναβγούν οι φασίστες, μέσα σε προεκλογική περίοδο όπου η κρίση βαθαίνει.”
Οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν συγκινούν αναφέροντας μεταξύ άλλων : “10 χρόνια μετα την δολοφονία του γιού μας Σαχζάτ Λουκμάν, το αγαπημένο παιδί μας που πήγε στην Ελλάδα για δουλειά, για να βοηθήσει τις επτά αδελφές του και το χάσαμε γιατι το σκότωσαν φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πονάμε ακόμη.
Αλλα είμαστε δυνατοί και έχουμε κουράγιο γιατί βλέπουμε ότι δεν ξεχνάτε και τιμάτε την μνήμη του γιού μας, ενός φτωχού μετανάστη εργάτη που δολοφονήθηκε άδικα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο που πολύ αγαπούσε και στο Πακιστάν.”
“Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής πρέπει αν μείνουν φυλακή για να μην μπορούν να σκοτώνουν παιδιά σαν το Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για δικαιοσύνη, για μια κοινωνία χωρίς φασισμό και ρατσισμό, χωρίς φτώχεια.”

Εκτενή αναφορά στην προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονικής επίθεσης κατά του Λουκμάν έκανε ο συνήγορος της οικογένειας Λουκμάν, Δημήτρης Ζώτος, σημειώνοντας ότι η δολοφονία είχε όλα τα χαρακτηριστικά της επίθεσης ενός μικρού τάγματος εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης, όμως αρχικά αποδόθηκε σε «καβγά».

Ο Θ. Καμπαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν. μεταξύ άλλων δήλωσε : “Ο αγώνας που έδωσε η οικογένεια του Σαχζάτ Λουκμάν, ερχόμενη στην Ελλάδα για να καταθέσει στο δικαστήριο, πλάι στο αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα, είναι σημαντικό κρατούμενο για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε στο σήμερα, μαζί ντόπιοι και μετανάστες.”

 Η ΚΕΕΡΦΑ και «η Ενότητα» καλούν την Τρίτη (17/1) στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα σε πορεία ώς το σημείο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν και σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή (13/1) στις 8.30 π.μ. έξω από το Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Exit mobile version