Ομολογία για Τράπεζα Θεμάτων: “Ουδέποτε είχε γίνει συζήτηση για ενίσχυση της προστασίας”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομολογία για Τράπεζα Θεμάτων: “Ουδέποτε είχε γίνει συζήτηση για ενίσχυση της προστασίας”

SHARE THIS

Σύμφωνα με τον Γ. Αντωνίου, η υπηρεσία αποτροπής κυβερνοεπιθέσεων DDoS εγκαταστάθηκε την Δευτέρα αφού είχε γίνει η κατάρρευση.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου δήλωσε ότι ουδέποτε είχε γίνει συζήτηση για την ενίσχυση της προστασίας της Τράπεζας Θεμάτων και πως όλες οι συζητήσεις έγιναν μετά την κατάρρευση της ψηφιακής πλατφόρμας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΙΕΠ, επέμεινε στην επίσημη θέση ότι η ψηφιακή πλατφόρμα δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και την ίδια στιγμή παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία αποτροπής κυβερνοεπιθέσεων DDoS εγκαταστάθηκε το βράδυ της Δευτέρας (29/5) και ενώ το σύστημα είχε καταρρεύσει από το πρωί με αποτέλεσμα σε πάρα πολλά λύκεια να ματαιωθούν οι προαγωγικές εξετάσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του:

Χθες ξεκίνησε μία επίθεση το πρωί στις υποδομές του ΕΔΥΤΕ, όπου εκεί στεγάζεται φιλοξενείται και η Τράπεζα Θεμάτων. Αυτή αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

Η ουσία πάντως είναι ότι η επίθεση αντιμετωπίστηκε. Τα παιδιά χθες δώσανε εξετάσεις. Συμμεριζόμαστε και την αγωνία τους. Λυπούμεθα για την ταλαιπωρία. Η ουσία πάντως είναι ότι τελικά το σύστημα λειτούργησετα παιδιά έδωσαν εξετάσεις και από ψυχής τους ευχόμεθα καλή επιτυχία.

Απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου για την υπηρεσία αποτροπής κυβερνοεπιθέσεων DDoS, ο ίδιος δήλωσε:

Υπάρχει σύστημα προστασίας, αλλά τέτοια συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος προστασίας ποτέ δεν έγινε. Έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν εκδηλώθηκε η επίθεση και πραγματικά αυτό το σύστημα εγκαταστάθηκε και μας προφύλαξε χθες και πολύ περισσότερο σήμερα.

Υπήρχαν συστήματα προστασίας, αλλά αυτά τα συστήματα χτυπήθηκαν και δεν άντεξαν το μέγεθος της επίθεσης και ουσιαστικά αυτό το οποίο κάναμε σε συμφωνία με τον ΕΔΥΤΕ ήταν να ενισχυθεί το σύστημα.

Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Χρειάστηκε να ενισχυθεί το τείχος προστασίας και αυτό το κάναμε τη Δευτέρα το βράδυ“.

Exit mobile version