Οπαδική βία: Προφυλακιστέοι οι 9 συλληφθέντες για το επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οπαδική βία: Προφυλακιστέοι οι 9 συλληφθέντες για το επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη

SHARE THIS

Εις βάρος τους η εισαγγελέας έχει ασκήσει κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά τις 9 το πρωί ενώ οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για οπαδική βία.

Εις βάρος τους η εισαγγελέας έχει ασκήσει κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, καθώς -μεταξύ αυτών- φέρεται να βρίσκονται τα άτομα που προκάλεσαν τη σωματική βλάβη στους δυο νεαρούς οπαδούς της αντίπαλης ομάδας που νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή. «Δεν συμμετείχαμε σε καμία από τις δύο ομάδες που συνεπλάκησαν», φαίνεται να απολογήθηκαν, ενώ τόνισαν ότι οι προσαγωγές τους έγιναν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της συμπλοκής.

Είχαν προηγηθεί την περασμένη Τρίτη, στην ίδια ανακρίτρια, οι απολογίες των τριών κατηγορούμενων οπαδών της αντίπαλης ομάδας, που διώκονται μόνο για πλημμελήματα (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου).

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες της ομάδας τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Για τις ίδιες πράξεις κατηγορούνται και οι δύο τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Exit mobile version