Σάμος: Πληροφορίες ότι οριοθετήθηκε η φωτιά-«Δεν έχει γίνει άρση της επικινδυνότητας ακόμα»
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάμος: Πληροφορίες ότι οριοθετήθηκε η φωτιά-«Δεν έχει γίνει άρση της επικινδυνότητας ακόμα»

SHARE THIS

«Ευτυχώς δεν έχουμε ανέμους. Χθες ήταν κάτι το τραγικό αυτό με τους ανέμους» δήλωσε ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου.

Οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά στη Δυτική Σάμο, όπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μεγάλη μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως δήλωσε στο NEWS 24/7, o Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης «η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Είναι πλέον ελεγχόμενη και πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ ελπίζουμε ότι θα έχουμε τελειώσει. Ευτυχώς δεν έχουμε ανέμους. Χθες ήταν κάτι το τραγικό αυτό με τους ανέμους».

Ο κ. Λυμπέρης έκανε λόγο για εκκένωση τριών οικισμών στο νησί, ξεκαθαρίζοντας πως «ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανένας άνθρωπος. Έγινε προληπτικά και έγκαιρα η απομάκρυνση των κατοίκων». Σημείωσε, ωστόσο, πως «δεν έχει γίνει άρση της επικινδυνότητας ακόμα».

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο και μέχρι χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο νότια-νοτιοδυτικά από το Παλαιοχώρι, ωστόσο το μέτωπο νότια προς την παραλία της Πούντας, σε δύσβατη περιοχή, παραμένει ενεργό.

Exit mobile version