ΟΤΑ: Καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
EUROKINISSI ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΤΑ: Καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

SHARE THIS

Διεκδικούν ακόμα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και την Περιφέρεια και κατάργηση του νόμου Βορίδη.

Μετά την προκλητική επίθεση της αστυνομίας στην απεργιακή κινητοποίηση της 10η Απριλίου,το συνδικάτο ΟΤΑ  με  ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην πέσουν στην παγίδα των ανέξοδων προεκλογικών μεγαλοστομιών αλλά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τώρα να κλιμακώσουμε, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους και το Συνδικάτο τους διεκδικώντας κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση εδώ και τώρα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση κρατική χρηματοδότηση», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σε ανακοίνωσή του, για την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ στις 10 Απρίλη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι και η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες έχουν πάρει καθαρή θέση. Ανταγωνίζεται η μία την άλλη πώς θα χτυπήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως τη μόνιμη και σταθερή δουλειά προκειμένου να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Λένε ψέματα όλοι οι κυβερνώντες, όταν δηλώνουν ότι θέλουν ποιοτικότερες υπηρεσίες για τον λαό. Αν ήθελαν ποιοτικότερες υπηρεσίες, δεν θα άφηναν τις υπηρεσίες χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Θα έδιναν τη κλεμμένη χρηματοδότηση στους δήμους και τις περιφέρειες», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Τεράστια είναι η κοροϊδία και από την πλειοψηφία των δήθεν “ανεξάρτητων” δημοτικών αρχών της Περιφέρειας. Συναίνεσαν και υλοποίησαν μέχρι κεραίας τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Αυτό που ζητούν είναι εγκρίσεις για συμβασιούχους και για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Με τις δικές τους πλάτες σειρά υπηρεσιών έχουν περάσει στα χέρια των ιδιωτών. Με τις δικές τους αποφάσεις οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις. Αυτοί χρησιμοποιούν και ζητούν από τις κυβερνήσεις διάφορα «εργαλεία» όπως οι αναπτυξιακοί οργανισμοί προκειμένου να χτυπήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά και για να κάνουν τα δικά τους deal με τους εργολάβους».

«Οι συνάδελφοι στους δήμους και την Περιφέρεια πρέπει να γυρίσουν μαζικά την πλάτη σε όλους αυτούς που μας τάζουν προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια και μετεκλογικά μας σφάζουν. Άλλωστε ξέρουμε καλά ότι στον κλάδο δεν έχει χαριστεί τίποτα. Ό,τι έχει πετύχει το έχει καταφέρει με τους αγώνες του.

Συνάδελφοι, σήμερα με τον πλούτο που υπάρχει θα έπρεπε όλοι να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες και τις δικές μας, αλλά και των οικογενειών μας», αναφέρει το Συνδικάτο, διεκδικώντας επίσης:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και την Περιφέρεια.

Να καταργηθεί ο νόμος Βορίδη, αλλά και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου και έργου σε αόριστου».

Exit mobile version