Παγώνη κατά Εξαδάκτυλου: «Δεν ανεχόμαστε διαχωρισμούς στην περίθαλψη ασθενών»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη κατά Εξαδάκτυλου: «Δεν ανεχόμαστε διαχωρισμούς στην περίθαλψη ασθενών»

SHARE THIS

«Η πρόταση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ Εξαδάκτυλου είναι απαράδεκτη, να προσέχει όταν μιλάει», τονίζει η Ματίνα Παγώνη.

Οι αδιανόητες δηλώσεις που έκανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ, πριν λίγες ημέρες, έχουν δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων. Άμεση ήταν η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, με το ΔΣ να εξαπολύει πυρά εναντίον του κ. Εξαδάκτυλου, με την πρόεδρο Ματίνα Παγώνη να υπογράφει την ανακοίνωση.

«Η πρόταση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ Εξαδάκτυλου είναι απαράδεκτη. Είναι σαν να λέμε ότι οι καπνιστές ή οι υπαίτιοι κάποιου τροχαίου θα πρέπει να πληρώνουν για τη νοσηλεία τους στα νοσοκομεία. Αυτά γίνονται μόνο στη Σιγκαπούρη. Στο κράτος μας υπάρχει δημοκρατία κι όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι, ακόμα και μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου, έχουμε καταγγείλει αυτή τη στάση», υπογράμμισε μιλώντας «Στο Κόκκινο», η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν ο κ Εξαδάκτυλος λειτουργεί όπως και στην περίπτωση της ημερίδας που διοργάνωσε για τις ΣΔΙΤ, ως “λαγός” δηλαδή, η κ Παγώνη ήταν κατηγορηματική. «Η συγκεκριμένη ημερίδα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ γιατί όλος ο ιατρικός κόσμος είχε αντιδράσει. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Οι θέσεις των νοσοκομειακών γιατρών είναι γνωστές και ξεκάθαρες και το θέμα έχει λήξει. Ο κ Εξαδάκτυλος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν μιλάει. Έχουμε τεκμηριώσει τις θέσεις μας και προχωρούμε μπροστά».

Exit mobile version