Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Με χημικά και προσαγωγές απαντά η κυβέρνηση στη νεολαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Με χημικά και προσαγωγές απαντά η κυβέρνηση στη νεολαία

SHARE THIS

Με χημικά και προσαγωγές απαντά η κυβέρνηση στο διογκώμενο φοιτητικό κίνημα που αντιστέκεται και αντιτίθεται στα σχέδια Κεραμέως για αστυνομοκρατούμενα Ιδρύματα στείρας γνώσης.

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, οι άνδρες της Αστυνομίας μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, έριξαν στο έδαφος φωτορεπόρτερ.

Ξανά στους δρόμους βγήκαν φοιτητές, καθηγητές και μαθητές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

«Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές». «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές. Έξω η ασφάλεια απ’ολες τις σχολές». «Τα νομοσχέδια σας είναι μια απάτη. Όχι άλλα βάρη στων φοιτητών την πλάτη» και «Φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοϊδη» είναι μερικά από τα συνθήματα στα οποία ενώνουν τις φωνές τους φοιτητές, μαθητές κι εκπαιδευτικοί.

 

Ένταση σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή στο Σύνταγμα με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Το κάλεσμα ήταν για συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00 ενώ η κατάσταση ξέφυγε για λίγα λεπτά όταν η πορεία έφτασε μπροστά από τη Βουλή.

Η αστυνομία μάλιστα, προχώρησε στη ρίψη χημικών και σε προσαγωγές.

Exit mobile version