Παραδοχή Χαρδαλιά για τους «γαλάζιους» εμβολιασμούς –  Το σύστημα δεν είναι αδιάβλητο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδοχή Χαρδαλιά για τους «γαλάζιους» εμβολιασμούς – Το σύστημα δεν είναι αδιάβλητο

SHARE THIS

Την οργή τόσο της αντιπολίτευσης όσο και των πολιτών έχουν προκαλέσει οι εκτός σειράς εμβολιασμοί «γαλάζιων» στελεχών.

Ότι το σύστημα επιτήρησης των εμβολιασμών δεν είναι σε θέση να αποτρέψει τις επανειλημμένες περιπτώσεις προσώπων που εμβολιάζονται εκτός σειράς παραδέχτηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ένας ελεγκτής πάνω από κάθε εμβολιαστή ή γύρω από κάθε δομή από τις εκατοντάδες που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην Ολομέλεια της Βουλής παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι το ηλεκτρονικό σύστημα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει τις παραβιάσεις. Ταυτόχρονα επιχείρησε να υποβαθμίσει το εύρος των παραβιάσεων από στελέχη της ΝΔ τονίζοντας ότι οι περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός σειράς είναι «3, 4 ή 5» και αποτελούν «απόλυτη εξαίρεση».

Στον αντίποδα, όμως, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης υπενθύμισε ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 24 περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός σειράς και ζήτησε να διωχθούν δικαστικά οι υπεύθυνοι. Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι «αμείλικτη» στο θέμα και δεν θα κάνει «βήμα πίσω» αλλά δεν ανακοίνωσε εάν σχεδιάζει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βουλή τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τον εκτός σειράς εμβολιασμό και του Περιφερειάρχεη Νοτίου Αιγαίου στη Χάλκη.

Exit mobile version