Παρέμβαση εισαγγελέα για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη

SHARE THIS

Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση της είδησης για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες δημοσίευμα της δημοσιογραφικής ομάδας Reporters United ανάφερε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε εισαγγελέα πρωτοδικών ο οποίος θα διερευνήσει τις σοβαρές αυτές καταγγελίες.

Κουκάκης: Εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό ζήτημα η αλλαγή του νόμου της ΑΔΑΕ

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης: Πληροφορούμαι πως η δημοσιοποίηση της είδησης για την παρακολούθηση του τηλεφώνου μου προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σκοπός είναι να διαπιστωθεί από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού μου απορρήτου . Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε εισαγγελέα πρωτοδικών. Καλωσορίζω την εξέλιξη αυτή.
Ωστόσο, αυτό που προέχει είναι να διευρυνθεί το εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό ζήτημα, δηλαδή η αλλαγή του νόμου της ΑΔΑΕ προκειμένου να μην πληροφορηθώ ότι τελούσα υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ. Και ζητώ από τα πολιτικά κόμματα να εστιάσουν σε αυτό το ζήτημα την προσοχή τους.
Exit mobile version