Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος & των δύο μικρότερων παιδιών – Έρευνα & για δεύτερη ουσία στην 9χρονη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος & των δύο μικρότερων παιδιών – Έρευνα & για δεύτερη ουσία στην 9χρονη

SHARE THIS

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει ξανά τους φακέλους των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης, αναζητώντας κοινά στοιχεία με την υπόθεση που εξιχνιάστηκε.

Η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, ερεύνησε το σπίτι της 33χρονης κατηγορούμενης στην Πάτρα αναζητώντας στοιχεία και βάζοντας στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της.

Στόχος, να απαντηθεί το από πού και με ποιον τρόπο προμηθεύτηκε τη φονική κεταμίνη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα η 33χρονη έδινε συνέντευξη μέσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της θα στηρίξει τις εις βάρος τις κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές.

«Μίλησα σήμερα το πρωί και μου είπε ότι θα υπερασπιστεί την κατηγορία για να τον πάρουνε για δουλειά και για να μπορέσει να έχει χρήματα να μου δίνει. Απ’ ότι κατάλαβα μου είπε ότι θα υπερασπιστεί ότι εγώ θα πω αυτό που είδα με τα μάτια μου από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω», δήλωσε εχθές η κατηγορούμενη υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της φοβάται ότι μπορεί να βρεθεί και ο ίδιος στη φυλακή:

«Μου λέει έχουν πέσει όλοι να με φάνε, με διώξανε από τη δουλειά. Του λέω σοβαρολογείς; Δε βλέπεις πού είμαι εγώ. Και μου λέει και τις θες να κάνω, να βάλουν μέσα και εμένα και τον πατέρα μου;».

Ανοίγουν τους φακέλους των 2 μικρότερων παιδιών

Ταυτόχρονα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει ξανά τους φακέλους των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης, αναζητώντας κοινά στοιχεία με την υπόθεση που εξιχνιάστηκε.

Και οι δύο θάνατοι έχουν κοινά γνωρίσματα με το θάνατο της Τζωρτζίνας, όπως ότι επήλθαν μυστηριωδώς από ανακοπή καρδιάς, κι ενώ δεν είχαν διαγνωστεί παθολογικά προβλήματα καθώς και ότι και τα δύο παιδιά κατέληξαν ενώ δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες μπροστά.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, 3,5 ετών, που σημειωτέον έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με αυτές της Τζωρτζίνας, βγήκαν καθαρές, ενώ οι ιστολογικές καταλήγουν στο συμπέρασμα εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που είναι συμβατό με θάνατο από ασφυξία. Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές ενώ από τις ιστολογικές διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα που απαντώνται σε περιπτώσεις ασφυξίας.

Έρευνες και για 2η ουσία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και για δεύτερη ουσία, εκτός από την κεταμίνη που ήδη εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό της 9χρονης.

Όπως δήλωσε η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ»:

«Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

«Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε από την πλευρά της η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

Exit mobile version