Πάτρα: Έκοψαν το ρεύμα σε νεφροπαθή – Παράσταση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Έκοψαν το ρεύμα σε νεφροπαθή – Παράσταση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο

SHARE THIS

«Θα βρισκόμαστε μπροστά στον αγώνα για να μην κόβεται το ρεύμα σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, να μην πλειστηριάζονται τα σπίτια...».  

Ανάλγητη είναι για ακόμη μία φορά η στάση των παροχών ενέργειας, όπως μαρτυρά η καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ότι ιδιωτική εταιρεία έκοψε το ρεύμα σε νεφροπαθή που κάνει τρεις φορές την εβδομάδα μετάγγιση, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του.

Το Εργατικό Κέντρο της πόλης πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρία «Volton», που προχώρησε σε αυτήν την απαράδκεκτη ενέργεια.

Επιβεβαιώνεται άλλη μία φορά ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές μας, επεσήμανε ο Δημήτρης Μαρμούτας πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στα γραφεία της εταιρείας όσο χρειαστεί και «θα βρισκόμαστε μπροστά στον αγώνα για να μην κόβεται το ρεύμα σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, να μην πλειστηριάζονται τα σπίτια, γιατί αυτή είναι η προτεραιότητά τους και όχι η προστασία του λαού και της ζωής του».

Όπως δημοσιεύει το 902.gr, το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση επανασύνδεση από την εταιρεία που ως αυτή την ώρα δεν απαντά, όπως καταγγέλλει και σε δήλωσή της η Ορνέλα Οσμάνι, μέλος της οικογένειας (δείτε εδώ βίντεο).

Να σημειωθεί ότι το ρεύμα κόπηκε γιατί χάθηκε μια δόση ρύθμισης, με την εταιρία να μην δίνει ως τώρα καμιά σημασία στα μεγάλα προβλήματα -οικονομικά και υγείας μέλους της- που αντιμετωπίζει η μονογονεϊκή οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεφροπαθής άνδρας από τον οποίο κόπηκε το ρεύμα κάνει τρεις φορές τη βδομάδα μετάγγιση.

Νέα εξέλιξη: Δόθηκε εντολή επανασύνδεσης του ρεύματος στο σπίτι του νεφροπαθή

Η πίεση του Εργατικού Κέντρου από κοινού με την οικογένεια του νεφροπαθούς που του έκοψαν το ρεύμα, από το σπίτι του χθες Δευτέρα το πρωί, έφερε αποτέλεσμα.

Από την εταιρία πάροχο (Volton), δόθηκε, τελικά, εντολή για σύνδεση του ρεύματος σήμερα Τρίτη το μεσημέρι, με το ΕΚΠ να καλεί να αναφέρονται όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις, να μην αντιμετωπίζει κανένας μόνος του αυτές τις καταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι το ρεύμα κόπηκε στην προκειμένη περίπτωση για χρέος 1.200 ευρώ από τα οποία είχαν αποπληρωθεί τα 660 και απέμεναν 540 που αποπληρώνονται με ρύθμιση.

Exit mobile version