Πάτρα: Συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας
EUROKINISSI ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας

SHARE THIS

Το εργατικό κέντρο της Πάτρας προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο Δευτέρα, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα,

Και νέα σύλληψη πραγματοποιήθηκε για το δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, από την οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν. Νωρίτερα τρία άτομα, ο υπεύθυνος του έργου και δύο χειριστές, είχαν συλληφθεί.

Στο μεταξύ, το εργατικό κέντρο της Πάτρας προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο Δευτέρα, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, ενώ στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Η ανακοίνωση της εμπλεκόμενης εταιρείας

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Γλίτωσα από θαύμα»

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ακούγονταν φωνές κάτω από τη γέφυρα της κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε και drone.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας άνδρας που ήταν στο σημείο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Exit mobile version