
Μετά το θάνατο του έκπτωτου, η ελληνική κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει τους νοσταλγούς της βασιλείας που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω σε μια άλλη εποχή.
Στους νοσταλγούς που φαντάζονται “επιστροφές” και αύξηση της επιρροής της βασιλικής οικογένειας στη πολιτική ζωή φαίνεται να απάντησε ο γιός του έκπτωτου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό POINT DE VUE, παρότι η Ελλάδα έχει κλείσει δια παντός με αυτά τα ζητήματα. Σε αυτή τη συνέντευξη αναφέρεται στην κηδεία του πατέρα του, τη μελλοντική παρουσία του στην Ελλάδα, αλλά στα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου.
Βέβαια όταν τα ίδια μέλη της κυβέρνησης τρέχουν από τις κηδείες στα μνημόσυνα και εξέφραζαν την δυσαρέσκεια τους που δεν τάφηκε με τιμές αρχηγού κράτους ο έκπτωτος, εκφράζοντας έμμεσα τον σεβασμό τους στον θεσμό της βασιλείας τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση.
Ο ίδιος δηλώνει πως η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι “περίπλοκη” και εκφράζει την ελπίδα ότι “οι ηγέτες μας βλέπουν ως ανθρώπους καλής θέλησης”. Μάλιστα, παρότι αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί, ο Παύλος Γλύξμπουργκ δηλώνει πως “δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το Σύνταγμα”.
Αντ’ αυτού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του -άμεσης ή έμμεσης- με την πολιτική, ισχυρίζεται πως είναι παρών “για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά”.
Σημειώνεται πως σε επικοινωνία που είχε, προ ημερών, το MEGA με το περιβάλλον του Γλύξμπουργκ διαψευδόταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ενασχόλησή του με την πολιτική.
“Διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε σενάριο για ανάμειξη του Παύλου στην πολιτική. Δεν πρόκειται ούτε να ιδρύσει κόμμα, ούτε να βρίσκεται πίσω από κάποιο άλλο. Η αρχή της οικογένειας συνολικά είναι πως δεν είναι δυνατόν ο Παύλος ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας να εκπροσωπεί μόνο ένα κομμάτι του λαού. Αυτό θα συνέβαινε με την ίδρυση ενός κόμματος ή ενός πολιτικού φορέα, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί” ανέφεραν άτομα από το στενό περιβάλλον του πρωτότοκου γιου του Κωνσταντίνου.