«Πετάξτε τις ασπίδες, βγάλτε το καπέλο, πηγαίνετε στο γήπεδο να δείτε τον Μαρσέλο» – Τρολάρουν την Αστυνομία
EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πετάξτε τις ασπίδες, βγάλτε το καπέλο, πηγαίνετε στο γήπεδο να δείτε τον Μαρσέλο» – Τρολάρουν την Αστυνομία

SHARE THIS

Οι φοιτητές με το εύστοχο σύνθημά τους σχολιάζουν καυστικά την απάθεια μερίδας του κόσμου που αδιαφορεί για την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Όπως πάντα, έτσι και τώρα, η Κυβέρνηση επέλεξε την στρατηγική της έντασης προκειμένου να μετατοπίσει την προσοχή από την καλπάζουσα ακρίβεια και φυσικά το σκάνδαλο υποκλοπών που την βαραίνουν.

Χθες, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου εμφανίστηκαν τα πρώτα τμήματα της περίφημης ΟΠΠΙ, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που συνοδεύτηκαν με δυνάμεις τον ΜΑΤ με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Η Κυβέρνηση επέλεξε να σημάνει την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς με καταστολή. Γι΄αυτό χθες έπεσαν οι πρώτες βολές κρότου λάμψης και δακρυγόνων εναντίον των φοιτητών που διαμαρτύρονταν στην εισβολή της Αστυνομίας.

Φοιτητές και καθηγητές χθες στάθηκαν τείχος απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις, διατρανώνοντας ότι «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα την σπάσει».

Οι φοιτητές στην πύλη του ΕΜΠ με ένα εύστοχο σύνθημά τους σχολιάζουν καυστικά την απάθεια μερίδας του κόσμου που αδιαφορεί για την μετατροπή των Πανεπιστημίων σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα, φωνάζοντας:

«Πετάξτε τις ασπίδες, βγάλτε το καπέλο, πηγαίνετε στο γήπεδο να δείτε τον Μαρσέλο».

Και σήμερα, μαζικά και δυναμικά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας δίνουν την απάντησή τους στην ύπουλη προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στις σχολές.

Φοιτητές και φοιτήτριες, βρίσκονται στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων, παρέμειναν όλη την νύχτα στις πύλες των ιδρυμάτων περιφρουρώντας τα, ενώ λίγο μετά τις 6 το πρωί, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που συνοδεύονται από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΕΛΤΑ, αποχώρησαν. «Έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές, δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές».

Exit mobile version