Πιάστηκαν οι 7 ρατσιστές που χτύπησαν βάναυσα μετανάστες στη Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιάστηκαν οι 7 ρατσιστές που χτύπησαν βάναυσα μετανάστες στη Κρήτη

SHARE THIS

«Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό στην περιοχή μας. Ντόπιοι μαζί με άτομα εκτός δήμου επιτέθηκαν αναίτια σε αλλοδαπούς που δραστηριοποιούνται στο χωριό. Οι άνθρωποι ήταν ήσυχοι και δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα»

Για την άγρια ρατσιστική επίθεση ταυτοποιήθηκαν επτά Ελληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, καταδίκασε το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε πρωτόγνωρο για την περιοχή.

«Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό στην περιοχή μας. Ντόπιοι μαζί με άτομα εκτός δήμου επιτέθηκαν αναίτια σε αλλοδαπούς που δραστηριοποιούνται στο χωριό. Οι άνθρωποι ήταν ήσυχοι και δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα», ανέφερε -σύμφωνα με το cretapost.gr, τονίζοντας πως θα υπάρχει «μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το απόγευμα της Τετάρτης μια παρέα τα έπινε στον Άγιο Γεώργιο .Άρχισαν να πυροβολούν και τα πιο άγρια ένστικτα των τραμπούκων βγήκαν στην … επιφάνεια, με κάποιους να “ρίχνουν” στο τραπέζι την ιδέα να πάνε “να δείρουν τους Πακιστανούς”! Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαν σε δύο σπίτια όπου γνώριζαν ότι κατοικούν συνολικά περίπου 15 Πακιστανοί κι έγινε … το “έλα να δεις”.

Ξυλοδαρμοί, γρονθοκόπημα, σπασίματα και πυροβολισμοί συνέθεσαν το “μενού” του εφιάλτη για τους αλλοδαπούς που δεν μπόρεσαν καν να αντιδράσουν μπροστά στους μαινόμενους και με όπλο νταήδες, οι οποίοι εισέβαλαν στα σπίτια τους.

Μάλιστα δε δίστασαν και να τους κλέψουν, με χαρακτηριστική την περίπτωση 17χρονου Πακιστανού, τον οποίο ξυλοκόπησαν και έκλεψαν. Το γεγονός ότι γνώριζαν ποια ήταν τα σπίτια όπου κατοικούν οι αλλοδαποί “δείχνει” ότι κάποιοι από την “παρέα” είναι κάτοικοι του χωριού και γνωρίζουν ποιος μένει που.

Exit mobile version