Πιερία: Η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί για τους «Θεματοφύλακες» – «Κλειδώναμε τις πόρτες» λένε οι μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιερία: Η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί για τους «Θεματοφύλακες» – «Κλειδώναμε τις πόρτες» λένε οι μαθητές

SHARE THIS

Ερωτήματα προκύπτουν για την στάση της ΕΛΑΣ, καθώς σύμφωνα με καθηγήτρια οι αρχές είχαν ενημερωθεί για τις δράση των «Θεματοφυλάκων»

Κλίμα φόβου είχαν καλλιεργήσει εδώ και καιρό στο γυμνάσιο της Πιερίας στο οποίο σήμερα ομάδα περίπου δέκα ατόμων οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» εισέβαλαν και πέρασαν χειροπέδες δια της βίας στον διευθυντή μπροστά στα έντρομα μάτια των μαθητών.

Οι δράστες υποχρέωσαν να μπει σε αυτοκίνητό τους και στη συνέχεια τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση με την «κατηγορία» ότι… εφαρμόζει τα μέτρα κατά της πανδημίας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν μαθητές και καθηγητές στις τηλεοπτικές κάμερες το περιστατικό είναι η κορύφωση μιας σειράς γεγονότων καθώς η συγκεκριμένη ομάδα είχε βάλει στο στόχαστρο το σχολείο το τελευταίο διάστημα. «Εδώ και ένα μήνα το σχολείο δέχεται επίθεση, έχουν ξανάρθει, μας έχουν ενοχλήσει και άλλες φορές» λέει μια μαθήτρια του σχολείου.

«Το περιμέναμε ότι αυτό θα γίνει γιατί τα περιστατικά έχουν μέρες που έχουν ξεκινήσει. Δεν κάναμε μάθημα, τρομοκρατηθήκαμε, μείναμε έξω από το σχολείο με κλειδωμένες τις πόρτες» λέει μια συμμαθήτριά της ενώ ένας άλλος μαθητής καταγγέλλει ότι η ομάδα των αρνητών έμπαινε στο σχολείο χωρίς μάσκες, μιλούσε άσχημα στους καθηγητές ενώ απειλούσαν ότι θα επιτάξουν το σχολείο και θα βάλουν δικούς τους καθηγητές. «Κλειδώναμε τις πόρτες, είχαμε καταντήσει φυλακή» περιγράφει.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η στάση της αστυνομίας καθώς σύμφωνα με καθηγήτρια που μίλησε στον ΣΚΑΪ οι αρχές είχαν ενημερωθεί για τις δράση της συγκεκριμένης ομάδας ενώ είχε υποβληθεί και μήνυση. «Ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι περίεργοι τύποι. Και έξω από το σχολείο χτύπησαν τον διευθυντή, του έβαλαν χειροπέδες και τον απήγαγαν. Τον έβαλαν μέσα στο αμάξι τους και τον πήγαν στην αστυνομική διεύθυνση ως εγκληματία» λέει από την πλευρά της η καθηγήτρια.

Ο δήμαρχος Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, όταν επισκέφθηκε τον λυκειάρχη στο κέντρο υγείας είδε μώλωπες στα χέρια του από τις χειροπέδες.

Τελικά, οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες» (11 άτομα) συνελήφθησαν, κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την κακουργηματική πράξη της «αρπαγής», και για τα πλημμελήματα της «σωματικής βίας σε υπάλληλο» και της «διατάραξη λειτουργίας σχολικού συγκροτήματος».

Exit mobile version