Κολωνός: Αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον υπόπτου – Ένας τραυματίας
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον υπόπτου – Ένας τραυματίας

SHARE THIS

Αστυνομικός στον Κολωνό χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο εναντίον υπόπτου τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο με εμπλοκή αστυνομικού, σημειώνεται στην χώρα μας, αυτή τη φορά στον Κολωνό.

Από την ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου κατά τη διάρκεια καταδίωξης υπόπτου για ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, αφού ο ύποπτος τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο.

Ειδκότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, η ΕΛΑΣ έλαβε τηλεφώνημα για ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας. Οι πληροφορίες που μεταδίδονταν για το συμβάν ήταν συγκεχυμένες, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ένας αστυνομικός -που όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας έξω από το κατάστημα την ώρα της ληστείας- και ο διευθυντής ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Όπως υποστηρίζει η Αστυνομία, ο δράστης αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε τώρα στον «Ευαγγελισμό».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Exit mobile version