Πλειστηριασμοί: Τα funds ζητούν προμήθειες κι επιβάλλουν πέναλτι σε δικαστικούς επιμελητές!
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλειστηριασμοί: Τα funds ζητούν προμήθειες κι επιβάλλουν πέναλτι σε δικαστικούς επιμελητές!

SHARE THIS

Σε περίπτωση που καθυστερήσει ο δικαστικός επιμελητής τις ενέργειες, καλείται από την εταιρεία να της καταβάλει πέναλτι 500 ευρώ ανά περίπτωση.

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς και τον αδίστακτο τρόπο που λειτουργούν τα funds που υπογράφουν συμφωνητικά με δικαστικούς επιμελητές ζητώντας προμήθειες και επιβάλλοντας κυρώσεις αν καθυστερήσουν να πάρουν τα σπίτια του λαού.

Αυτά αποκαλύπτει το τετρασέλιδο ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και ενός δικαστικού επιμελητή, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Open.

Από το έγγραφο προκύπτουν τρία ζητήματα:

  • Υπάρχει σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του δικαστικού επιμελητή
  • Σε περίπτωση που καθυστερήσει ο δικαστικός επιμελητής τις ενέργειες, καλείται από την εταιρεία να της καταβάλει πέναλτι 500 ευρώ ανά περίπτωση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο όρος της συμφωνίας, «σε περίπτωση που ο δεύτερος συμβαλλόμενος (σ.σ.: ο επιμελητής) καθυστερήσει τη διενέργεια των ενεργειών που του ζητήθηκαν, η παρούσα σύμβαση λύεται και ο δεύτερος συμβαλλόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει στην πρώτη ως ποινή το ποσό των 500 ευρώ ανά περίπτωση».
  • Oι εταιρείες ζητούν και προμήθεια από τους δικαστικούς επιμελητές. «Στο πλαίσιο του παρόντος συμφωνητικού, τα μέλη συμφωνούν αμοιβαία και αποδέχονται ότι η πρώτη συμβαλλόμενη δικαιούται προμήθεια, η οποία υπολογίζεται επί του καθαρού ποσού που λαμβάνει ο δεύτερος συμβαλλόμενος από τον Δανειστή», αναφέρει το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Open.

Exit mobile version