Πληροφορίες ότι οι New York Times ξεκίνησαν έρευνα για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα
AP PHOTO MARK LENNIHAN
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες ότι οι New York Times ξεκίνησαν έρευνα για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα

SHARE THIS

Λίγες ημέρες πριν, συστημικό ΜΜΕ στην Ελλάδα διερευνούσε τυχόν ευθύνες του... θύματος των παράνομων παρακολουθήσεων!

Ενώ στην χώρα μας συστημικά ΜΜΕ βαφτίζουν τοξικότητα τις αντιδράσεις για την δυσώδη υπόθεση παρακολουθήσεων και διερευνούν μήπως… φταίει το θύμα των υποκλοπών δικαιολογώντας γιατί η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης στην Ελευθερία του Τύπου, τα διεθνή ΜΜΕ εξακολουθούν να καλύπτουν εκτενώς το θέμα  στην χώρα μας, μήπως και τελικά διασωθεί η χαμένη αξιοπρέπεια της Δημοσιογραφίας.

Οι Νew York Times έπειτα από την αναφορά του θέματος σε δημοσίευμά τους, φαίνεται πως ετοιμάζουν επισταμένη έρευνα φέρεται για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕφΣυν, αυτές τις μέρες στην Αθήνα βρίσκεται αποστολή των New York Times, ερευνώντας το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν και με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζο.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την αμερικανική εφημερίδα, η οποία, μετά το πρώτο δημοσίευμα στις 27 Ιουλίου, ετοιμάζει αναλυτικό ρεπορτάζ πάνω στο θέμα.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών διεθνών ΜΜΕ, όπως η κινεζική τηλεόραση CGTN, που πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα στην Αθήνα και στην οποία παραχώρησε συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Exit mobile version