ΠΟΕΔΗΝ: «Άνθρακας ο θησαυρός» – «Ψίχουλα» το επίδομα των υγειονομικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: «Άνθρακας ο θησαυρός» – «Ψίχουλα» το επίδομα των υγειονομικών

SHARE THIS

«Αντί να αυξήσουν τους εξευτελιστικούς μισθούς, δίνουν ως έκτακτο βοήθημα 400- 600 ευρώ καθαρά και τα «βαφτίζουν» 900 ευρώ», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ακολουθώντας το κύμα αντιδράσεων για τα επιδόματα-ασπιρίνες που ανακοίνωσε ως  έκτακτο βοήθημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή υπογραμμίζουν: «Άνθρακας ο θησαυρός».

«Οι υγειονομικοί, που έχουν γίνει λάστιχο μπαλώνοντας τις μεγάλες τρύπες του συστήματος τις οποίες άνοιξαν οι περίπου 7.000 αναστολές εργασίας και οι περίπου 2.000 συνταξιοδοτήσεις, με συνεχείς μετακινήσεις, με ελάχιστα repo, με περικοπή των κανονικών αδειών, που λιποθυμούν εν ώρα εργασίας λόγω της εξάντλησης φορώντας επί 8 ώρες τη στολές υψηλής προστασίας, περισσότερο στοχοποιήθηκαν παρά αναγνωρίζεται η προσφορά τους από την πολιτεία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Υπενθυμίζει μάλιστα πως η μόνη επιπλέον οικονομική παροχή που έλαβαν είναι το αντίστοιχο έκτακτο βοήθημα ύψους μισού μισθού πέρυσι το Πάσχα.

Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι ο μέσος μισθός των υγειονομικών είναι περίπου τα 900 ευρώ καθαρά, ενώ έχουν προ πολλού περικοπεί τα δώρα των εορτών και το επίδομα αδείας. «Αντί λοιπόν να αυξηθούν οι μισθοί όλων, ειδικά των Δ.Ε. και Υ.Ε. που είναι εξευτελιστικοί, αντί να θεσμοθετηθεί υγειονομικό επίδομα σε μόνιμη βάση και όχι σε έκτακτη μορφή χορηγούνται ως έκτακτο βοήθημα όχι μόνιμο 400- 600 ευρώ καθαρά τα οποία βαπτίζονται 900 ευρώ» τονίζει.

Exit mobile version