ΠΟΕΔΗΝ: Δεν φτάνουν οι διαθέσιμες ΜΕΘ – Πληρότητα 100% σε 8 νοσοκομεία της Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν φτάνουν οι διαθέσιμες ΜΕΘ – Πληρότητα 100% σε 8 νοσοκομεία της Αττικής

SHARE THIS

Τον κώδωνα του κινδύνου σημάνει για ακόμη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ, με την κυβέρνηση να κωφεύει στις εκκλήσεις της σταθερά από την αρχή της πανδημίας.

«Δεν φτάνουν οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική», διαμηνύει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με τα στοιχεία του οποίου σε 8 νοσοκομεία του λεκανοπέδιου η πληρότητα των κλινών εντατικής φτάνει το 100%.

Οι διαθέσιμες ΜΕΘ για κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής δε φτάνου διαμηνύει εκ νέου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, «στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το 13% με 15% των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο “Παπανικολάου” νοσήλευσε 1.650 περιστατικά κορονοϊού το έτος 2020 και εξ αυτών στις ΜΕΘ νοσηλεύτηκαν 226 ασθενείς».

«Ως εκ τούτου στα νοσοκομεία της Αττικής με πάνω από 150 εισαγωγές κάθε ημέρα θα χρειασθούν πάνω από 20 κλίνες ΜΕΘ καθημερινά, για να εξυπηρετήσουν τα βαριά περιστατικά. Ακόμη και εάν το ποσοστό μειωθεί λόγω των εμβολιασμών των ηλικιωμένων, οι διαθέσιμες ΜΕΘ δεν φθάνουν», συμπεραίνει.

«Για να μη γίνουμε Θεσσαλονίκη, όπου χάθηκαν βαριά ασθενείς κατά τα πρώτα 24ωρα από την εισαγωγή τους χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗν ζητά την «επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ»

«Η λειτουργία ως ΜΕΘ των αιθουσών ανάνηψης και άλλων αιθουσών και μονάδων δεν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας και από πλευράς εξοπλισμού και από πλευράς εξιδεικευμένου προσωπικού», επισημαίνει.

Αναφορικά με τη σημερινή εικόνα των Covid ΜΕΘ στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει πως οι μονάδες είναι γεμάτες σε Σισμανόγελιο, ΚΑΤ, Αγία Όλγα, Ελπίς, Νίμιτς, Ευαγγελισμό, Θριάσιο, Ασκληπιείο.

Σε σχέση με τις διαθέσιμες κλίνες εντατικής για ασθενείς με Covid-19, ο συνδικαλιστής ενημερώνει πως 6 κρεβάτια υπάρχουν στο Σωτηρία, 6 στο Αττικό, από 1 σε Γεννηματάς και Ερυθρό Σταυρό, ενώ, τέλος, 7 κλίνες αναμένεται να δοθούν σήμερα στο Ιπποκράτειο.

Exit mobile version