ΠΟΕΔΗΝ: «Βούλιαξε» με ράντζα το Αττικόν – Οι εργαζόμενοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: «Βούλιαξε» με ράντζα το Αττικόν – Οι εργαζόμενοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά

SHARE THIS

«Οι εργαζόμενοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορείς να δουλέψεις με τέτοιες συνθήκες»

Την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ και συγκεκριμένα το νοσοκομείο «Αττικόν» καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ο πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννάκος.

Πριν καν μπει ο χειμώνας, το νοσοκομείο έχει γεμίσει με ράντζα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και τον κ. Γιαννάκο, στην εφημερία προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα, πραγματοποιήθηκαν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 110 ράντζα. Οι ίδιες πηγές εφιστούν την προσοχή καθώς ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, επειδή γεμίζουν οι αντίστοιχες κλινικές, νοσηλεύονται στη διασπορά, δηλαδή σε κλινικές άλλων παθήσεων, με μεγάλο κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

«Ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα νοσηλεύονται σε διασπορά σε κλινικές άλλων παθήσεων, καθώς οι αντίστοιχες κλινικές είναι γεμάτες. Αυτό ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Άλλωστε αποκαλυπτικά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την αρνητική μας πρωτιά στην Ευρώπη σε νοσοκομειακές λοιμώξεις», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Οι εργαζόμενοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Δεν μπορείς να δουλέψεις με τέτοιες συνθήκες. Στη χθεσινή εφημερία του “Αττικόν” προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα, έγιναν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 110 ράντζα», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.


Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

«Εμείς στα μνημόνια κλείναμε νοσοκομεία και κλινικές αντί να αναπτύσσουμε περισσότερες. Έκλεισαν νοσοκομεία π.χ. Δυτικής Αττικής, πνευμονολογικές κλινικές π.χ. Σωτηρία. Εάν λειτουργούσε τώρα το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Λοιμωδών η κατάσταση στο Αττικό νοσοκομείο θα ήταν πολύ καλύτερη» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Όσον αφορά στα νοσοκομεία της περιφέρειας, ο ίδιος τονίζει ότι «δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε απλά περιστατικά» λόγω έλλειψης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων και τα διακομίζουν. «Κατάντησαν κέντρα διακομιδών»

«Εάν λειτουργούσε τώρα το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής η κατάσταση στο “Αττικόν” θα ήταν πολύ καλύτερη» υποστηρίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, που επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

«Το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό πια για το υγειονομικό προσωπικό, λόγω χαμηλών μισθών και δυσμενών συνθηκών εργασίας. Ο υπουργός Υγείας από μόνος του όσο και αποτελεσματικός να είναι, που αυτό είναι από όλους παραδεκτό, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Χρειάζεται συνολική πολιτική παρέμβαση», σημειώνει.

Exit mobile version