Ποινική δίωξη για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη

SHARE THIS

Το κοριτσάκι διέμενε μόνιμα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Η εισαγγελία ασκεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη.

Η δικηγόρος της μητέρας δηλώνει πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητηθούν όλα τα εγγραφα τόσο από το ίδρυμα όσο και από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στο οποίο η μικρή εξετάστηκε και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή 10 ημερών.

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα του παιδιού δεν μπόρεσε να καταθέσει σήμερα, καθώς κατέρρευσε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τα αίτια θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Το κοριτσάκι με καταγωγή από τη Νιγηρία διέμενε μόνιμα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», το οποίο λειτουργεί και ως βρεφονηπιακός σταθμός για παιδιά εργαζόμενων γονέων.

Το παιδί τις τελευταίες ημέρες είχε κάποια ίωση, έχασε τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες διασωστών του ΕΚΑΒ, τελικά κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός είχε πει ότι το παιδί πάσχει από υπερτροφία αμυγδαλών, έγινε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες και υπήρχε πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η υπεύθυνη βρεφονηπιοκόμος διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι είχε δυσχέρεια στην αναπνοή και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες όλων δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

Η μητέρα του κοριτσιού, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για προβλήματα υγείας του μωρού και ξέσπασε αποδίδοντας τον θάνατο του σε ρατσιστικά κίνητρα. «Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» την Παρασκευή.

Exit mobile version