Πόλεμος στην Ουκρανία: «Stop the war» – Αντιπολεμικό μήνυμα μαθητών από την Κυψέλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Stop the war» – Αντιπολεμικό μήνυμα μαθητών από την Κυψέλη

SHARE THIS

Αντιπολεμικό μήνυμα σχημάτισαν με τις τσάντες στους, στο προαύλιο του σχολείου μαθητές και μαθήτριες του 15ου Γυμνασίου Αθηνών Κυψέλης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί μουδιασμένος τις εξελίξεις και οι συζητήσεις στα σχολεία για τους πολέμους έχουν πια ξεφύγει από την ώρα διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας.

Υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας μέσα στο σκοτάδι του πολέμου, καθώς αντιτίθενται στην ρωσική εισβολή διαρκώς νέοι και νέες από όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες του 15ου Γυμνασίου Αθήνας στην Κυψέλη θέλησαν να μεταδώσουν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα. Σχημάτισαν με τις σχολικές τους τσάντες, στο προαύλιο του σχολείου ένα τεράστιο «Stop the war».

Μπορεί το μήνυμα να είναι μικρό, όμως είναι το πιο δυνατό, διαχρονικό μήνυμα και αποδεικνύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, αγγίζει πια και τη νεολαία, που στέλνουν μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση της ανθρώπινης ύπαρξης και ζητούν απλά ειρήνη.

Παράλληλα, πορείες για την ειρήνη και συμβολικές κινήσεις για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι λίγες ενέργειες στις οποίες, τις τελευταίες μέρες, προβαίνουν απλοί πολίτες.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Καλημέρα και καλό, ειρηνικό μήνα να έχουμε φίλες και φίλοι….Οι μαθητές, πάντως του 15ου Γυμνασίου Αθηνών στην Κυψέλη, σχημάτισαν αντιπολεμικό μήνυμα με τις τσάντες τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις συμμαθήτριες και στους συμμαθητές τους, στους λαούς των χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο. Οι μαθητές κράτησαν και ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς αδικοχαμένους. Μια χαραμάδα ελπίδας για το σήμερα….
Exit mobile version