Πορεία αλληλεγγύης στον μετανάστη διανομέα που δέχτηκε άγρια ρατσιστική εργοδοτική βία
FACEBOOK ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορεία αλληλεγγύης στον μετανάστη διανομέα που δέχτηκε άγρια ρατσιστική εργοδοτική βία

SHARE THIS

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι ανεξαρτήτως εθνικότητας στο πλευρό του διανομέα.

Την αλληλεγγύη τους και την αντίδρασή τους απέναντι στη μισαλλοδοξία εξέφρασαν σωματεία, εργατικές και τοπικές κινήσεις που διαδήλωσαν χτες στην περιοχή της Άνοιξης-Αγ. Στεφάνου μαζί με την πακιστανική κοινότητα ενάντια στον ξυλοδαρμό και τη ρατσιστική επίθεση που καταγγέλλεται ότι δέχτηκε ο διανομέας Ναζίρ Αχμέντ από τον εργοδότη του.

Όπως καταγγέλλεται στο βίντεο, οι ξυλοδαρμοί και η βίαιη συμπεριφορά αποτελούν συνήθη και επαναλαμβανόμενη πρακτική του συγκεκριμένου εργοδότη απέναντι στους υπαλλήλους του.

Στην περίπτωση του Ναζίρ Αχμέντ, ο οποίος δέχτηκε επίθεση επειδή έγινε λάθος στη διεύθυνση παράδοσης παραγγελίας, όχι μόνο υπήρξε βιαιοπραγία και χυδαία ρατσιστική, λεκτική επίθεση, αλλά ο εργοδότης δε δίστασε να διαλύσει με το τζιπ του το μηχανάκι του διανομέα, καταδικάζοντάς τον εδώ και δυο εβδομάδες να μένει χωρίς δουλειά.

Εργαζόμενοι/ες στον επισιτισμό, αλληλέγγυος κόσμος από τις γύρω περιοχές και μέλη της πακιστανικής κοινότητας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι», απαίτησαν ο εργοδότης να τιμωρηθεί όπως προβλέπει ο νόμος και ο εργαζόμενος να αποζημιωθεί τόσο για την εργασία του, όσο και για τη μηχανή του.

Τη συγκέντρωση έξω από το μαγαζί ακολούθησε πορεία στις γειτονιές με πολύ καλή υποδοχή από τον κόσμο, καταργώντας έτσι τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στην πράξη.

Exit mobile version